Urmărește clipul video de mai jos pentru a vedea cum să instalezi siteul nostru ca o aplicație web pe pagina ta principală.
Notă: This feature may not be available in some browsers.
Haideti sa vorbim despre răul de mare, cine este el, ce vrea de la noi si cum se combate dansul b-)
O pertinenta explicatie gasesti aici http://www.sailingissues.com/yachting-guide/seasickness.html (site-ul meu de capatai :skip.
Tot de aici am aflat de de ghimbir - si crede-ma - chiar functioneaza!
La mine raul de mare s-a manifestat prima data tot la coborarea in careu (coborasem sa-mi iau camera foto) - m-a apucat raul, instantaneu, la pierderea contactului cu exteriorul.
Recitind ceea ce s-a scris pe tema asta din forum(despre formele de manifestare),revin cu o intrebare:
-S-a scris undeva vreun studiu sau cunoaste cineva cam care ar fi mecanismul fiziologic, care declanseaza, ceea ce numim Rau-de-Mare ?
Salut!
...dar din povestirile unui maistru militar care fusese imbarcat in tinerete pe niste vedete de patrulare am aflat de raul de uscat... A patit vreun barcaholic asa ceva sau a auzit de acest fenomen? Este real?
Salut!
Svejk : "Remediul imbatabil pentru raul de mare este sa stai sub un copac"
Bravo! E buna!
In primul rand tin sa va spun ca inca n-am avut onoarea (oroarea ) de a incerca asa ceva pe pielea mea cu toate ca am facut armata la marina in Mangalia (transmisiuni, asa zisa marina "calareata"), dar din povestirile unui maistru militar care fusese imbarcat in tinerete pe niste vedete de patrulare am aflat de raul de uscat.
La iesirile lungi, organismul se obisnuieste cu ruliul si tangajul navei, raul de mare disparand dupa o perioada. S-ar parea ca creierul ajunge sa interpreteze corect semnalele contradictorii primite de la ochi si de la urechea interna, coordonand corpul in asa fel incat sa-si poata mentine echilibrul.
Problema raului de uscat apare la debarcare, cand creierul trebuie sa se obisnuiasca cu semnalele, hai sa spunem, sincrone, pentru care ii trebuie o perioada de timp si, in prima faza, comenzile trimise organismului fiind cele specifice conditiilor de miscare de pe vas, efectul fiind, cu toata stabilitatea pamantului de sub picioare, un mers nesigur ca de om beat si in unele cazuri ameteli.
Aceasta a fost explicatia pe care acel om a dat-o acestui fenomen si personal nefiind in cunostinta de cauza am luat-o de buna.
A patit vreun barcaholic asa ceva sau a auzit de acest fenomen? Este real?
Recitind ceea ce s-a scris pe tema asta din forum(despre formele de manifestare),revin cu o intrebare:
-S-a scris undeva vreun studiu sau cunoaste cineva cam care ar fi mecanismul fiziologic, care declanseaza, ceea ce numim Rau-de-Mare ?
... am aflat de raul de uscat.
...A patit vreun barcaholic asa ceva sau a auzit de acest fenomen? Este real?
E ca si cum ai manca mere cu gust de ceapa si miros de branza!
Vali, miscarea pe laterala te afecteaza destul de mult, daca barca are mai mult de 15 - 20 metri latime