Asta-i banal pe un forum de barcagii romani
Baraganul de est si Balta Brailei in dreapta.
"Un mozaic colorat de câmpuri agricole este ilustrat în această imagine radar capturată de Copernicus Sentinel-1 deasupra sud-estului României.
Deși sateliții care transportă instrumente optice sau "asemănătoare camerelor" sunt adesea folosiți pentru a cartografia tipurile de culturi din spațiu, sateliții radar oferă, de asemenea, o sursă valoroasă de informații pentru clasificarea culturilor și modelele de creștere pentru a ajuta la evaluarea sănătății și productivității.
Radarul Sentinel-1 este esențial în monitorizarea schimbărilor în acoperirea terenurilor, oferind informații critice pentru regiunile cu agricultură intensivă, așa cum se arată aici.
Această imagine combină trei achiziții radar făcute în momente diferite pentru a arăta schimbările în dezvoltarea culturilor și condițiile terenului.
Imaginile radar sunt în mod natural alb-negru, dar aici fiecărei imagini i s-a atribuit o culoare: albastru pentru prima imagine din 28 octombrie 2024, verde pentru a doua din 9 noiembrie și roșu pentru a treia din 21 noiembrie. Când imaginile sunt suprapuse pentru a obține un singur compozit, culorile rezultate evidențiază diferitele tipuri de culturi și etape de creștere.
În imaginile radar, zonele construite, cum ar fi orașele și municipiile, sunt vizibile în gri sau alb, în timp ce corpurile de apă apar în negru.
Dunărea – cel mai lung râu din UE – poate fi văzută ca o linie neagră și șerpuită în partea dreaptă a imaginii. Orașul Brăila, capitala județului și al doilea port ca mărime din România este vizibil în alb lângă râu în partea de sus a imaginii.
Curgând spre nord, Dunărea se împarte aici în canale mai mici care formează două insule principale. Insula mai mare, Brăila Mare, este acoperită în principal de câmpuri agricole, ale căror forme geometrice sunt clar la vedere. Insula mai mică, Insula Brăila Mică, este vizibilă în albastru deschis și găzduiește Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, o zonă umedă protejată de importanță internațională.
Oferind imagini radar pentru orice vreme, zi și noapte pentru monitorizarea globală a pământului și oceanelor Pământului, misiunea Copernicus Sentinel-1 sprijină o gamă diversă de aplicații, cum ar fi managementul mediului, răspunsul la dezastre și cercetarea schimbărilor climatice.
După ce viața activă a Sentinel-1B s-a încheiat în 2022, viitoarea lansare a Sentinel-1C va restabili misiunea la puterea sa maximă ca constelație de doi sateliți. Odată ajuns pe orbită, Sentinel-1C nu numai că va continua moștenirea misiunii, dar, în special, va introduce și capabilități îmbunătățite pentru monitorizarea traficului maritim, extinderea în continuare a utilității misiunii".
A colourful patchwork of agricultural fields is pictured in this radar image captured by Copernicus Sentinel-1 over southeastern Romania.
www.esa.int