Refacere barca Wotan..

In urma cu 2 luni am luat o barca de pe ebay din GErmania..
PRet mic , impreuna cu un peridoc.
Barca este de 4 m din lemn , era folosita ca barca de viteza.
Cea ce m-a determinat sa o iau a fost pretul..
De catava vreme citesc forumul acesta si eram la curent cu tehnicile voastre ...plus ca in unele cazuri procedasem si eu similar in trecut , cand am mai construit 2 barci , dar de dimensiuni mici.
Barca o voi folosi la pescuit.
De aceea intentionez sa ii schimb modul de aranjare a luntilo , a postului de comanda.
Cand ne-am apucat de desfacut la ea sa vedem care e starea ei , am vazut ca in trecut cred ca plouase in ea.
Ne-am apucat de slefuit tot exteriorul barcii , ca sa ajungem la placajul marin
Acesta nu a fost afectat...asa ca putem sa ne gandim la imbracarea ei in epoxy.
Aveti jos cateva poze
Am inceput sa folosim Filler-ul pe fundul barcii in zonele unde existau muchii prea ascutite ca sa poata fi osor de turnat fibra.
Dupa ce vom termina aceasta operatie , pt ca banuiesc ca va dura ceva timp , datorita faptului ca sunt multe " cute " pe fundul barcii , vom turna exteriorul.
Apoi vrem sa o punem pe apa , sa vedem ce stabilitate are si cum trebuie sa gandim interiorul barcii.

http://picasaweb.google.ro/mir.teodorescu/Wotan1#5476777648938287730

Atașamente

• 17042010170.jpg
    17042010170.jpg
    53.5 KB · Vizualizări: 118
  • P1010191.jpg
    P1010191.jpg
    65.8 KB · Vizualizări: 114
  • P1010181.jpg
    P1010181.jpg
    61.3 KB · Vizualizări: 121
  • P1010160.jpg
    P1010160.jpg
    82.6 KB · Vizualizări: 136
Ultima editare:
Am inceput sa folosim Filler-ul pe fundul barcii in zonele unde existau muchii prea ascutite ca sa poata fi osor de turnat fibra.

Cum adica sa "turnati" fibra? Dace e vorba de tesatura de fibra de sticla, va fi cam greu de aranjat pe muchiile sipcilor de pe fund, poate doar una foarte subtire.

@lipan
Barca si peridocul impreuna = 450 Euro

@byteworks.
Exact aia era si grija noastra.De aceea ne-am apucat sa " indulcim " muchiile acelea , ca sa putem sa o imbracam in tesatura de fibra de sticla cu epoxy.

Şi ţi-a dat şi lumânare aprinsă, că în banii aştia în Ro nici peridoc second hand nu iei.

Asa este.

In Romania nici macar peridoc nu iei.
Barca a fost cumparata de un batranel ca sa o refaca, si omul s-a imbolnavit si nu a mai putut sa-si continue ideea
Asa ca pe ebay-ul nemtesc am gasit-o de vansare...
Niste prieteni care se intorceau din Germania au agatzat-o dupa masina , si mi-au adus-o in Ro.
Acum refac putin peridocul ca si ala era destul de praf..

azi am luat rasina..
am decis dupa ce am citit discutiile de pe forum , sa folosesc rasina epoxidica.
Asadar am luat Ropoxid ( rasina ) si Romamid ( intaritorul )...

Asa este...este mult ma iieftina .
Comparatia asta de pret o facusem si eu inainte de a ma decide de unde sa cumpar.
Plus ca cei de la Polydys nu mai aveau rasina lor epoxidica care se cheama Epiphen decat in Bucuresti.
...
LA Polidis un kg de rasina e 10,5 euro + tva...adica...cam 44 ron per kg + tva

Rasina pe care am luat-o Ropoxidul e facuta de Policolor si costa 22.8 Ron per kg + tva.

Ea vine ambalata in niste " butoiase " de 22 kg.Nu ai nevoie de alte vase.....
Eu , am luat-o de la un distribuitor local ...se cheama " Coramet".

Salut baieti ,
Revin cu reconstructia acestei barci.
In urma sfaturilor voastre lucrarea continua.
din pacate nu am suficient timp necesar...dar nu am oprit aceasta lucrare.

Incet - incet...proiectul de refacere a acestei barci ...se apropie de faza finala..

Back
Sus