din punctul meu de vedere, poate deformat de dorintza de a alerga cu vantul in vele, ma intrebam, oare catzi barcaholici sunt interesati de ce facem noi ?
Si va intreb acum, dragi barcaholici, va intereseaza ?
Cati dintre voi stitzi despre ce vorbesc ?
Cati dintre voi si-ar dori sa fie pe un velier in curse ?
Cati dintre voi ar tresalta de bucurie sa priveasca o procedura de start ?
Cati dintre voi s-ar bucura la petreceri alaturi de noi de rezultatele obtinute si de bucuria de a simtii vantul alaturi ?
Intr-adevar ,am auzit despre cuvantul "regatta",am auzit despre Regatte ca ar fi pe la Marea Neagra, sau pe alte ape ...Anul trecut la sfarsitul lunii mai, total nepregatit,am ajuns intr-un echipaj care a adus la Mangalia,de la Balcic, un yacht de 10 m,pentru a participa la o Regatta("complot" aranjat de Vali & X_Petrolist
) ...(Moama mia ce rau de mare m-a palit,cand fara sa stiu ce ma asteapta,am facut "greseala" de a intra in cabina,cand yachtul inainta cu vant de bulina,pe o mare cu valuri cam de 1,5 m) ...
Poate ca nici n-am fost atras de acest fenomen :
1. n-am acces facil la o barca indiferent daca ar fi proprietatea mea, sau sa fiu inclus si mai ales
sa fiu util in acelasi timp,din vreun echipaj (lipsa de antrenament sau experienta, totala) )
2. Distanta localitatii mele de resedinta, fata de Mare
3. Incertitudinea financiara, de a putea fi cand vreau, acolo unde vreau ("time is money"
)
4. Habar n-am despre regulamentele de concurs pentru departajare sau clasificare dupa nustiu ce criterii, pentru a sti ce e permis si ce nu ,sau in caz ca ar interveni vreo "egalitate",intre echipaje; (Banuiesc ca e o intreaga teorie si aia destul de profunda.); sau despre tipurile de regatte.
5. Dezamagirea cand aflu de nustiu ce mize materiale importante puse la bataie, drept premii, care din cauza intereselor (ascunse sau la vedere),se nasc contestatii sau discutii paguboase; se altereaza atmosfera...
6. Regattele sunt organizate pentru festivitatea de start,sau pentru potul din final ?
) (ca si pasionat de fotografie,prefer Startul)
7. Regattele astea au caracter de competitii pentru amatori, sau pentru "profesionisti" ?
...cam multe intrebari ,pentru azi :noroc: :sail: