Remotorizare barcă cabinata.

Bună ziua,dețin o barcă Shetland Saker,este aproape identică cu 570, echipată cu motor de 90 cp.Deoarece 99%din timp o folosesc doar pentru plimbări pe lac și canale in DD, mă gândesc să o remotorizez cu 20,25 sau 30 cp.Tinand cont că barca are in jur de 1000 kg la încărcătură maximă,ce îmi recomandați? Mulțumesc!

Daca nu vrei sa ai permanent un sentiment de frustrare, pastreaza-l pe cel de 90 CP. Foloseste-l la putere redusa in acele locuri, ii mai dai cate un zvac la larg.

Daca nu vrei sa ai permanent un sentiment de frustrare, pastreaza-l pe cel de 90 CP. Foloseste-l la putere redusa in acele locuri, ii mai dai cate un zvac la larg.
Mulțumesc pentru sfat,dar ideea este că motorul a ajuns cu compresia la 6 și la prețurile actuale caut o soluție eficientă pentru a mai ieși cu barca pe apă

Iata un motiv cu totul neasteptat :)
In acea plaja de putere cred ca alegerea ar fi data de posibilitatea de a intra in glisaj, care ar fi avantajul major. Altfel, daca barca nu intra in glisaj la greutatea cu care mergi de obicei, diferentele de 5CP e doar combustibil consumat ineficient.

Iata un motiv cu totul neasteptat :)
In acea plaja de putere cred ca alegerea ar fi data de posibilitatea de a intra in glisaj, care ar fi avantajul major. Altfel, daca barca nu intra in glisaj la greutatea cu care mergi de obicei, diferentele de 5CP e doar combustibil consumat ineficient.
Și atunci să înțeleg că în cazul în care renunț la glisare(din motive de preț)îmi este suficient un motor care să împingă barca?Din ce am citit pe forum o barcă de 1000kg poate fi împinsă de un motor de 5cp.Nu cred să fie suficient pentru deplasare în amonte pe Dunăre.Deci,ce motor ar fi potrivit pentru barca mea?

Și atunci să înțeleg că în cazul în care renunț la glisare(din motive de preț)îmi este suficient un motor care să împingă barca?Din ce am citit pe forum o barcă de 1000kg poate fi împinsă de un motor de 5cp.Nu cred să fie suficient pentru deplasare în amonte pe Dunăre.Deci,ce motor ar fi potrivit pentru barca mea?
Bună ziua,este suficient un motor de 20 cai să împingă,rezonabil,o barcă de 1000kg?Nu mă interesează să gliseze,ci să o pot deplasa în orice condiții.Multumesc

Back
Sus