Reparatii barca

astazi am cumparat o barca de fibra de sticla gen lotca L5,25 l1,28 echipata cu motor veterok 8cp.barca are 2 zgarieturi adanci care au ajuns la fibra,cum remediez problema?ce consum are acest motor? astept raspuns
poze in curand
 
cine are un manual de intretinere pentru un motor veterok 8cp?sau sa imi dati niste date tehnice despre acest motor cum ar fi consum,viteza.......

multumesc
 
motorul de care spui tu e cel mai penal motor cu putinta. e un fel de trabant stricat in lumea masinilor, un magar chior, batran si schiop in lumea armasarilor.

consumul e enorm pentru puterea lui, cam 5 litri pentru cam 4-5 km in amonte pe borcea intr-o laguna 480, iar viteza maxima undeva pe la 7-8 km/h cu aceeasi barca.

iar daca consumul este mare, evident fiabilitatea este mica. cu alte cuvinte, nu te gandi sa pleci pe undeva cu el fara trusa de scule.
 
Salut.
Da, chiar asa.
Eu am unul de 12 cai si nu-mi aduc aminte sa nu fi avut vreo iesire fara probleme. Chiar de la prima s-a rupt boltul de la elice undeva pe Sontea langa Baclanesti. Noroc cu niste turisti care trecusera pe acolo cu cortul inainte noastra si au batut niste cuie intr-o salcie. Asa cum spune Elflo sa nici nu te gandesti sa pleci fara trusa de scule, bujii, cuie de 4 mm grosime pt. bolturi, etc. Sa nu umbli niciodata fara capacul acela de plastic de pe axul elicii, daca se reteaza boltul vei pierde elicea sigur. In manualul celui de 12 cai scrie consum de 5 litri la ora. La test a papat o sticla de 1,5 litri in 13 minute. Calculeaza tu. Viteza nu prea ai sa prinzi cu el, sunt destul de puturoase si insetate. Nu se foloseste ulei de amestec scump la el, este foarte bun uleiul clasic de motor (ce se baga in baia de ulei), scoate mai mult fum dar merge.
Eu am avut probleme cu aprinderea pe platini, s-a ars o bobina de inductie de pe platou, n-am mai gasit si a trebuit sa bobinez singur una (10 mii de spire in secundar cu sarma de 0,05 mm !!!), apoi am facut rost de o aprindere electronica care m-a lasat tot prin zona Maliucului in 2007. Noroc cu tel. mobile si cu prietenii din zona. De atunci n-am mai plecat cu el nicaieri, zace prin garaj.
Daca gasesti sa-l mariti, nu sta pe ganduri!
 
Ultima editare:
Singura parte sanatoasa cat de cat la motoarele rusesti este angrenajul cizmei. Am vazut pe net cum si-au adaptat unii motoare de motocultor cu ax vertical, racite pe aer, in 4 timpi si cu puteri in jur de 6 cai, pe cizme de outboard: http://www.youtube.com/watch?v=spagqB-SOJk . Daca te incumeti, incearca asa ceva, ca pe baza motorului rusesc in 2 timpi ai sa ramai amanet prin pustietate cand ti-e lumea mai draga :p.
 
Ultima editare:
Reparatii Barci Fibra de sticla Constanta

Realizam reparatii ambarcatiuni din Fibra de sticla. Echipa venita din Italia.Preturi bune. 0731217602
 
Cum merge Veterok-ul? Ai fost cu el pe apa?

sunt curios, avem si noi unul de 8 Cp si de cate ori a vazut apa a facut si pana. foarte rar pornea si cilindrul de jos, dar cand mergea sa sti ca mergea bine. Acum i-am schimbat garnitura de chiulasa ca o banuiam arsa si am facut doar o proba pe Snagov. Acum este in garaj.

Sa auzim numai de bine.
 
Eu am cartea (manual folosire) originala. Dar este in Ruseste. Daca iti trebuie date tehnice da-mi de veste, am vazut ca avea ceva pe-acolo. Asta cand mergea el, mai taras mai grabis a consumat in jur de 3 la ora, pus pe o pneumatica de 3 metrii si mers numai in blana ca altfel nu mergea, adica daca apuca si pornea si cilindrul de jos trebuia sa il tii in blana altfel iar nu mai mergea.
 

Back
Sus