cei care au mai lucrat cu fibra stiu ce a urmat.multa munca cu masca pe figura contra prafului de la slefuit.greseala:rock: se vede si din pozele precedente, ca am dat cu grund pe matrita din tabla inainte sa aplic ceara demulanta.dar cum greselile se pot indrepta prin multa munca iata ce a iesit:
Salut Stefan, ceara de demulat se foloseste de obicei la decofrari din matrite de fibra, si nu protejeaza suprafata matritei tale de atacul stirenului din rasina, din cauza asta ti s-a lipit grundul de barca. Pentru a evita pe viitor treaba asta, cred ca ar trebui sa procedezi astfel: curata tot grundul de pe matrita metalica, slefuieste si aplica apoi o vopsea polimerica (poliuretanica sau epoxidica), mult mai rezistenta la atacul stirenului. Demulantul mult mai potrivit in cazul tau este alcoolul polivinilic, care creeaza o membrana etansa de separare intre barca si matrita, si nu mai permite atacarea matritei de catre stiren.
Un alt detaliu la barca ta este forma redanelor longitudinale, pe care ai obtinut-o prin ambutisarea tablei. Respectivele adancituri iti adauga rezistenta necesara a fundului, dar pentru sporirea performantei barcii, era bine ca redanele sa aiba o forma profilata triunghiular spre exterior, pentru deflectarea stropilor de apa, care e rolul principal al redanelor longitudinale. Daca mai ai cum, poate poti modifica matrita, pentru a avea un comportament imbunatatit al barcii. Mult succes in continuare .