Urmărește clipul video de mai jos pentru a vedea cum să instalezi siteul nostru ca o aplicație web pe pagina ta principală.
Notă: This feature may not be available in some browsers.
Stiu ca nu e chiar de bursa ... dar imi permit sa te intreb de ce crezi ca s-a apreciat asa RON-ul in raport cu EURO ? Sa fi fost coada lui Mugurel la mijloc ?
Sigur ca da! Sant suficiente date despre asta in presa ultimelor doua saptamini, chiar au dat si marimea interventiei. Pt operatii normale BNR are suficienta rezerva valutara dar fereasca Doamne-Doamne de un atac speculativ masiv la leu!
Are suficiente rezerve ... dar pentru cat timp?
Ca economia nu prea indica o apreciere a leului.
Are cumva legatura cu viitoarea tranzitie de la Leu la Euro? Oare trebuiesc aduse artificial la un raport de schimb prestabilit? Cum s-au comportat valutele tarilor care au trecut la Euro inaintea noastra?
Sigur ca da! Sant suficiente date despre asta in presa ultimelor doua saptamini, chiar au dat si marimea interventiei. Pt operatii normale BNR are suficienta rezerva valutara dar fereasca Doamne-Doamne de un atac speculativ masiv la leu!
Parol Skippere!
Soros si firtatii lui
George Soros
Net Worth: $9.0 billion
Source: Hedge Funds ..
Soros e copil mic in grupa lui. A dat cateva, 2-3 lovituri rasunatoare pe FX si i s-a dus buhul. Tari sant aia pe care nu-i stim, de care nu se aude nimic. De exemplu, pe vremea asta de rahat mondial, sucursala din UK a bancii de investitii a Rotschildilor a facut 2 miliarde de lire profit! Oare cat facea in vremurile bune?
Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 decembrie 2008 au fost de 28.269 milioane euro. [www.bnr.ro]
Interventiile BNR pe piata valutara interbancara sant in zona zecilor de milioane, nu depasesc 100mEUR pe zi si ele nu au loc decat foarte rar, atunci cand evolutia sau involutia monedei nationale nu se incadreaza in parametrii considerati ca acceptabili de banca centrala.
IMHO, leul trebuia apreciat nu depreciat si asta nu pentru ca ar fi o moneda mai buna ci pt ca acum EURO e mult mai proasta!
Rezervele BNR s-au diminuat in luna ianuarie cu numai 200 de milioane EURO. Sursa: Prima TV, jurnalul de ora 18.00.
Concluzia e ca au reusit sa potoleasca depreciere cursului intervenind cu sub 10mil pe zi! Not bad!
Skippere,
Pin' la urma incotro o apuca leu'?
Cusca, jungla? Eu cred ca o s-o apuce spre balariile din vale...
Oare cine se risca sa joace pe futures la cursul asta anticipat de 5 lei/euro ?
Eu doar daca as avea informatiile si puterea pe care le are Soros, dar cred ca nici atunci