salut

salut la toata lumea , sincer sunt suprins de numarul de barcaholici de la noi , de 2 zile m-am intors de la un curs practic din croatia tinut de RYA . Aaveam permis C , dar parca totusi nu m-am incumetat din prima ;) sa iau de unul singur o barca , asa am gasit pe net cursurile tinute de cei de la RYA , au durat 7 zile si 160 NM , ....apoi am primit certificatul de skipper ...ce sa spun ...m-am imbolnavit , nu credeam sa imi placa sailingul asa de mult ...am ajuns acasa si mai in gluma mai in serios imi spuneam ca am nevoie de un psiholog sa ma reintroduca in stresul de zi cu zi din Roamania . Oricum salutare la toata lumea si bine v-am gasit :ahoy:

salut, bine ai venit!

zi-ne si noua mai pe larg (cat mai pe larg, foarte pe larg :D ) cum decurge un curs la RYA

aici ai facut cursul de vele?

pai a fost cam asa .....

prin martie cind sezonul de snowboard s-a terminat am mers la colibitza ( un lac destul de marisor din apropiere si am constat ca panzele mele de la parca au fost rupte...... deci activitatea de vara ( sailingul destul de primitiv ) pe care o practicam nu se mai putea face . M-am gindit totusi ca nu vreau sa renunt , imi placea sa ma dau cu barca . Auzisem ca la Dej este o capitanie ce tine de portul Drobeta , ....o vizita si am inteles ce trebuie sa fac ca sa iau un permis de barca , apoi de acolo am primit o carte si am citit una alta , in general gasisem ceea ce facusem eu pe lac dar la un nivel mai ridicat . Imi era parca totusi groaza sa imi iau prietenii pe un yacht daca nu aveam decit niste cunostinte de baza . AM inceput sa caut pe internet o scoala de sailing , am gasit o gramada , dar totusi in ciuda pretului ceva mai ridicat am ales RYA ( royal yachting academy , uk ) au doua baze in croatia , plus de asta scoala era in lb engleza , ceea ce era convenabil pt mine . M-am inscris , apoi mi-au trimis un mail cu mai multe intrebari , majoritatea erau despre navigatie si lucruri legate de cunostintele mele despre barci , au raspuns a doua zi si i-au zis ca ma primesc la cursurile si ex de skipper , ei si asa a inceput . A fost scoala britanica in adevaratul sens al cuvantului , 6 pers pe o bavaria 37 , 2 americani , 1 sudafrican , 2 romani :), si un instructor britanic , deci ce4 sa va spun , armata , cred ca asta e cuvintul potrivit , am invatzat teoretic si practic ficare lucrusor de pe barca , inclusiv navigatie si meteorologie si comunicatii , pe zi si pe noapte , am prins bora de ne-a zapacit dar panzele au ramas sus , exercitii de om la apa si abandon nava , ancorare andocare ...etc , ce sa mai zic .totusi am fost pe undeva norocos , pt ca limba nu a fost o bariera ci doar putin mi-a trebuit sa ma obisnuiesc cu termenii in engleza ( termeni de navigatie care va spun sincer in romaneste nu ii stiu , eu i-am invatzat direct in engleza :sail: ) 7 zile au trecut incredibil de repede ...apoi a urmat testul de final ...cam din tot ce facusem .....am luat testul si am si licenta , am inteles ca licenta de la RYA e recunoscuta peste tot in lume .........ca o impresie finala : BETON ......a fost una din cele mai interesante saptamani din anul asta , plus de asta sunt bolnav de-a binelea , imi place sailingul la nebunie ......banuiesc ca vreti sa stiti si un cost ....1000 euro pt 2 pers plus vreo 100 ce i-am platit pe tot felul de chesti pe acolo , log book ...echipment ...etc ...in fine , stiu un lucru clar cu chestiile de genul asta nu te poti juca , mai ales ca poti pune in pericol viata prietenilor sau chiar a familiei , dr acum sunt linistit si sigur pe mine , pot sa imi iau prietenii cu mine in vacanta , ,,,deci cam asta a fost

Back
Sus