pai a fost cam asa .....
prin martie cind sezonul de snowboard s-a terminat am mers la colibitza ( un lac destul de marisor din apropiere si am constat ca panzele mele de la parca au fost rupte...... deci activitatea de vara ( sailingul destul de primitiv ) pe care o practicam nu se mai putea face . M-am gindit totusi ca nu vreau sa renunt , imi placea sa ma dau cu barca . Auzisem ca la Dej este o capitanie ce tine de portul Drobeta , ....o vizita si am inteles ce trebuie sa fac ca sa iau un permis de barca , apoi de acolo am primit o carte si am citit una alta , in general gasisem ceea ce facusem eu pe lac dar la un nivel mai ridicat . Imi era parca totusi groaza sa imi iau prietenii pe un yacht daca nu aveam decit niste cunostinte de baza . AM inceput sa caut pe internet o scoala de sailing , am gasit o gramada , dar totusi in ciuda pretului ceva mai ridicat am ales RYA ( royal yachting academy , uk ) au doua baze in croatia , plus de asta scoala era in lb engleza , ceea ce era convenabil pt mine . M-am inscris , apoi mi-au trimis un mail cu mai multe intrebari , majoritatea erau despre navigatie si lucruri legate de cunostintele mele despre barci , au raspuns a doua zi si i-au zis ca ma primesc la cursurile si ex de skipper , ei si asa a inceput . A fost scoala britanica in adevaratul sens al cuvantului , 6 pers pe o bavaria 37 , 2 americani , 1 sudafrican , 2 romani
, si un instructor britanic , deci ce4 sa va spun , armata , cred ca asta e cuvintul potrivit , am invatzat teoretic si practic ficare lucrusor de pe barca , inclusiv navigatie si meteorologie si comunicatii , pe zi si pe noapte , am prins bora de ne-a zapacit dar panzele au ramas sus , exercitii de om la apa si abandon nava , ancorare andocare ...etc , ce sa mai zic .totusi am fost pe undeva norocos , pt ca limba nu a fost o bariera ci doar putin mi-a trebuit sa ma obisnuiesc cu termenii in engleza ( termeni de navigatie care va spun sincer in romaneste nu ii stiu , eu i-am invatzat direct in engleza :sail: ) 7 zile au trecut incredibil de repede ...apoi a urmat testul de final ...cam din tot ce facusem .....am luat testul si am si licenta , am inteles ca licenta de la RYA e recunoscuta peste tot in lume .........ca o impresie finala : BETON ......a fost una din cele mai interesante saptamani din anul asta , plus de asta sunt bolnav de-a binelea , imi place sailingul la nebunie ......banuiesc ca vreti sa stiti si un cost ....1000 euro pt 2 pers plus vreo 100 ce i-am platit pe tot felul de chesti pe acolo , log book ...echipment ...etc ...in fine , stiu un lucru clar cu chestiile de genul asta nu te poti juca , mai ales ca poti pune in pericol viata prietenilor sau chiar a familiei , dr acum sunt linistit si sigur pe mine , pot sa imi iau prietenii cu mine in vacanta , ,,,deci cam asta a fost