SCOALA DE NAVIGATIE RYA IN ROMANIA

Companiile Blue Marine Yachts Romania si Comodorre Yachting Marea Britanie informeaza ca se afla in faza finala a procesului de certificare privind infiintarea primei scoli autorizate RYA din Marea Neagra . Aceasta scoala va functiona cu baza in Portul Turistic Mangalia si in cadrul Cercului Militar Mangalia si va face inscrieri incepand cu data de 1 iunie pentru cursurile teoretice : Basic Navigation and Safety Theory - 16 ore ; Day Skipper Theory 40 ore ; Coastal Skipper /Yachtmaster Theory : 40 ore ; si practice Start Yachting - 2 zile , Competent Crew - 5 zile ; Day Skipper - 5 zile ; Combined Theory & Practical Day Skipper - 9 zile ; Coastal Skipper (5 Day Course + practical exam) si Yachtmaster Preparation 5 Day Course + practical exam.

Cursurile teoretice si practice se vor desfasura exclusiv in limba engleza , iar pentru cei care doresc sa aprofundeze termenii specifici navigatiei si yachtingului in limba engleza , se va oferi posibilitatea participarii la cursuri suplimentare , cu profesor de limba engleza , cu o durata de 1-2 zile , in functie de nivelul de cunostiinte al fiecarui cursant .

Cursurile practice se vor desfasura pe intreaga lor durata la bordul unui yacht cu vele model Bavaria 40 Cruiser 2008 , pe trasee de navigatie in zona litoralului romanesc si bulgaresc , cu intrari in diverse porturi ( Tomis , Eforie , Mangalia , Balchick , Varna , Nessebar ,Bourgas , Sozopol).

Raport numeric instructor / cursanti : 1:5 .

Deasemenea , oferim posibilitatea efectuarii de mile parcurse ( milebuilding ) necesare pentru dobandirea experientei si obligatorii pentru obtinerea certificatelor superioare ( Coastal Skipper - 800 mile si Yachtmaster - 2500 mile ).

Pentru informatii suplimentare si rezervari : office@bluemarine-yachts.ro

Robert Ambrozie
 
Ultima editare:
Imagini recente de la Mangalia ...
 

Atașamente

 • Imagine186.jpg
  Imagine186.jpg
  97.3 KB · Vizualizări: 200
 • Imagine188.jpg
  Imagine188.jpg
  63.6 KB · Vizualizări: 151
 • Imagine189.jpg
  Imagine189.jpg
  49.1 KB · Vizualizări: 142
 • Imagine190.jpg
  Imagine190.jpg
  48.9 KB · Vizualizări: 132
 • Imagine192.jpg
  Imagine192.jpg
  47.9 KB · Vizualizări: 130
am eu catalogul de la cei de la Bavaria, din Mangalia ,da-ti vine sa fugi. Bavaria30=53000 euro, etc.Acasa......
Pentru acostare,loc iernat, etc nu stiu,dar am auzit ca este mult mai ieftin decat in Portul Tomis.
 
Ultima editare:
Robert, o intrebare poate un pic incomoda: cursul RYA facut de voi va fi recunoscut de cei de la ANR?

Daca da, orice curs RYA va fi recunoscut de ANR? :cool:
 
Robert, o intrebare poate un pic incomoda: cursul RYA facut de voi va fi recunoscut de cei de la ANR?

Daca da, orice curs RYA va fi recunoscut de ANR? :cool:

Nu e deloc incomoda . Cursul RYA facut de noi este urmat de eliberarea unui certificat ( brevet ) RYA . El este recunoscut si respectat in toate tarile lumii , deci AR TREBUI sa fie recunoscut si de catre ANR , dar nu este un ICC ( adica un certificat de competenta ). Nu garantez ca toti functionarii ANR au auzit de RYA si ca stiu despre ce este vorba. ICC-ul este un certificat emis de o autoritate statala a unui stat UE pentru cetatenii acelui stat ce au voie sa conduca ambarcatiuni de agrement inmatriculate sub pavilionul acelui stat . Pe scurt ANR = aplicabilitate exclusiv cetateni RO , pavilion RO , iar RYA = aplicabilitate worldwide , orice pavilion . Pentru cetatenii britanici RYA echivaleaza automat brevetele RYA cu ICC (dar in Anglia chiar RYA are rolul ANR-ului nostru). Sper sa putem face asta si pentru cetatenii romani , desi asta inseamna ca examinatorul RYA se substituie ANR-ului. In practica lucrurile sunt si mai complexe , exista state care nu au adoptat conventia ICC ,exista state care in care nu exista obligativitatea detinerii vreunei forme de brevet pentru amatori , etc iar Romania este foarte de curand in acest context si lucurile sunt limpezi doar in masura in care cineva deschide cartea si citeste . Daca se interpreteaza romaneste (de tipul : " am auzit eu ca...."), atunci haosul e la el acasa .

Ai inteles ceva ?
 
Ultima editare:
Am inteles tot :cool:, defapt ceea ce stiam deja :p Fraza cheie este "... deci AR TREBUI sa fie recunoscut si de catre ANR" :rolleyes:

Ziceam ca e o intrebare incomoda pentru ca daca vei obtine de la ANR recunoasterea oficiala a certificatului RYA, asta daca doresti sa faci asta, vei deschide calea pentru cei care doresc sa faca un curs RYA in orice tara, sa spunem mai cu "traditie", si nu vor avea nevoie de hartia de la Ceronav/YCRR/NauticalBlue/SetSail/etc.

Bineinteles, poti cere o autorizare de la ANR specifica pentru scoala ta, nu orice RYA.
 
Imagineaza-ti amuzamentul situatiei in care ANR ar emite o hartie oficiala in care spune ca recunoaste scolile RYA din lumea larga .

E ca si cum automobilul Dacia ar spune ca da dreptul automobilului Mercedes sa circule pe aceeasi sosea cu el . ( nu stiu daca asta a fost suficient de bine exprimata dar nu am vrut sa fac vreo comparatie mai grea ) .

pe scurt : RYA nu are nevoie de recunoastere , RYA face legi de 100 ani . Doar Romania inca nu a citit despre asta . Tot respectul pentru ANR , vom cere certificarea scolii noastre pentru ICC-ul romanesc , dar asta nu e o prioritate acum .
 
..... Basic Navigation and Safety Theory - 16 ore ; Day Skipper Theory 40 ore ; Coastal Skipper /Yachtmaster Theory : 40 ore ; si practice Start Yachting - 2 zile , Competent Crew - 5 zile ; Day Skipper - 5 zile ; Combined Theory & Practical Day Skipper - 9 zile ; Coastal Skipper (5 Day Course + practical exam) si Yachtmaster Preparation 5 Day Course + practical exam.
.... milebuilding .... ( Coastal Skipper - 800 mile si Yachtmaster - 2500 mile ).

Robert, exista echivalente intre certificarile RYA (ma refer la nivelul de experienta: day skipper, coastal skipper, yachtmaster) si categoriile D, C, B, A? M-a amuzat tare de tot metafora ta cu Dacia si Mercedes (ANR vs RYA). Dar fiind la portile Orientului te poti astepta la orice.
 
Cursurile RYA le faceti doar pentru veliere,sau si pentru motoare?Se pot da mai multe detalii pentru cursuri(preturi,date de incepere,durata,etc)?
 
Imagineaza-ti amuzamentul situatiei in care ANR ar emite o hartie oficiala in care spune ca recunoaste scolile RYA din lumea larga .

E ca si cum automobilul Dacia ar spune ca da dreptul automobilului Mercedes sa circule pe aceeasi sosea cu el . ( nu stiu daca asta a fost suficient de bine exprimata dar nu am vrut sa fac vreo comparatie mai grea ) .

pe scurt : RYA nu are nevoie de recunoastere , RYA face legi de 100 ani . Doar Romania inca nu a citit despre asta . Tot respectul pentru ANR , vom cere certificarea scolii noastre pentru ICC-ul romanesc , dar asta nu e o prioritate acum .

Robert, nu e chiar asa de anormal ca un curs, indiferent cat de prestigios, sa nu fie recunoscut de o anumita tara, mai ales daca acea tara a adoptat un sistem international.

Cam asa stau lucrurile in Franta : http://france.angloinfo.com/countries/france/boatlic.asp.
 
AM INCEPUT ! Va asteptam la inscrieri !

RYA pregateste anual un numar de 150.000 de cursanti.

Mai mult decat atat, brevetele eliberate la sfarsitul cursurilor sunt recunoscute pe plan international, in apele si marinele oricarei tari. Instructorii pe care RYA ii pune la dispozitie in fiecare centru de instruire sunt skipperi cu o bogata experienta nautica si excelente abilitati de predare.

Incepand cu luna mai 2010 cursurile RYA sunt disponibile si in Romania. De fapt, Romania este prima tara est europeana ce beneficiaza de prezenta trainerilor si know-how-ului RYA. Compania romaneasca Blue Marine Yachts a infiintat “Black Sea Sailing School” – RYA Training Centre in cooperare cu Commodore Yachting – cea mai reputata scoala de yachting din Anglia. Este, de asemenea, singurul centru RYA din Marea Neagra.

Cursurile teoretice sunt bineinteles acompaniate de cursurile practice ce se desfasoara pe veliere Bavaria de ultima generatie , modelele Bavaria 40 ( 3 cabine , 2 bai ) si Bavaria 38 ( 3 cabine , 1 baie ) . Pretul cursurilor include si:
- Asternuturi si prosoape pentru cele 6 locuri de dormit
- Bauturi racoritoare si bere in limita spatiilor de refrigerare disponibile pe barca
- Operatiunile de curatenie la final de croaziera

RYA ofera viitorilor yachtmani romani urmatoarele cursuri:

1. Start Yachting Practical – un curs pentru cei ce sunt la primii pasi in lumea navigatiei. Cursul nu necesita nici o experienta anterioara si promite la sfarsit notiuni si abilitati de baza pentru o navigatie in siguranta. Se studiaza cunostinte de baza despre: termeni nautici, constructia yachturilor, tipuri de vele, marinarie, manevra yachtului, reguli de drum, meteorologie, echipament si situatii de urgenta. Durata cursului este de 2 zile iar costul este de 250 euro/pers.

2. Competent Crew – transforma notiunile de baza in notiuni marinaresti serioase si simplii pasageri in membri priceputi ai echipajului. Acesta este cursul de baza pentru practicarea yachtingului, sub indrumarea unui skipper, durata sa este de 5 zile iar costul este de 750 euro/pers. Se studiaza notiuni avansate de termeni nautici, constructia yachturilor, manevra velelor, noduri si parame, echipament de salvare, manevra „om la apa”, protectia impotriva incendiilor, indatoriri si proceduri, reguli de drum, rau de mare, timonerie. Dupa absolvirea acestui curs orice skipper va fi bucuros sa va aiba la bord.

3. Day Skipper – necesita o experienta minima anterioara , sintetizata in 5 zile, 4 nopti si 100 de mile parcurse anterior. Se studiaza: pregatirea yachtului pentru navigatie si verificari inaintea inceperii croazierei, alegerea velelor, lucrul pe punte, navigatie, meteorologie, reguli de drum, intretinere si reparatii, motorul, situatii de urgenta, manevrarea yachtului – pe motor, manevrarea yachtului – sub vele, planificarea unei traversade, navigatia pe timp de noapte. La sfarsitul acestui curs, cursantii vor sti sa conduca in siguranta o ambarcatiune cu vele de-a lungul coastei pe timpul zilei. Daca doriti sa va petreceti vacanta pe un yacht pe care sa il inchiriati acest certificat va fi cel pe care il veti putea prezenta companiilor de inchiriere. Durata cursului este de 5 zile iar costul este de 750 euro/pers. Exista de asemenea si Day Skipper Theory – curs de navigatie cu o durata de 40 ore, desfasurate in sala de curs. Costul este de 350 euro/pers. Pretul pentru pachetul combinat de 9 zile este 1000 Euro .

4. Coastal Skipper daca sunteti deja un day skipper bun, cu un bagaj de cunostinte si experienta practica, dar sunteti aspiranti si la statutul de viitor Yacht Master aveti nevoie sa parcurgeti in prealabil acest curs. Cursul necesita o experienta anterioara de minim 15 zile (2 zile ca si skipper si 8 nopti la bord) si 800 de mile parcurse. Se studiaza: planificarea traversadelor, pregatirea in vederea navigatiei, pilotaj de zi si de noapte, traversari ca si skipper, manevrarea yachtului – pe motor si sub vele, conditii meteo dificile, situatii de urgenta. Cursul garanteaza la final posibilitatea de a conduce ambarcatiunea in traversade cu un grad mai dificil, atat pe timpul zilei cat si pe timpul noptii. Costul este de 750 euro/pers iar durata este de 5 zile.

5. Yacht Master – este certificatul ce garanteaza bagajul cel mai amplu de cunostinte. Este recunoscut si respectat in intreaga lume insa pentru a accede la acest nivel aveti nevoie de o experienta importanta: 2500 mile, 6 traversade medii, dintre care 2 pe timp de noapte si 2 ca skipper in ultimii 10 ani. Titlul de Yacht Master se obtine in urma absolvirii unui curs preparator si a sustinerii unui examen special.

In afara acestor certificate, „Black Sea Sailing School” mai pune la dispozitia celor intersati si o serie de cursuri RYA specializate: Radio GMDSS, Radar, Metereologie, First Aid, Sea Survival.Cursurile se desfasoara exclusiv in limba engleza iar cursantilor li se ofera dictionar roman-englez de termeni specifici yachtingului. Niciodata numarul cursantilor nu va depasi cifra 5 intr-o sesiune, pentru a asigura calitatea excelenta a procesului de instruire.

Inscrierile la cursurile RYA incep oficial din luna mai si nu ne mai ramane decat sa ne grabim sa acumulam cunostintele necesare pentru ca vara bate la usa, marea freamata iar vantul face velele sa tremure. Vara lui 2010 se anunta a fi o vara plina de aventura cu regate si croaziere in aproape fiecare week end!

Pentru inscriere la cursurile RYA: 0730.451.037 / 0749.550.821 / 0723.585.587 / 0749.550.822 / 0769.038.076 sau office@buemarine-yachts.ro
Cursurile se vor desfasura saptamanal incepand cu 17 Mai 2010 cu incepere din baza noastra de la Mangalia , cu imbarcare Lunea dimineata si debarcare Vinerea dupa amiaza .
*Blue Marine Yachts isi rezerva dreptul de a modifica tarifele fara o instiintare prealabila.
 
Ultima editare:
Mult succes! Felicitari din suflet, stiu cata munca a presupus organizarea. Si inca ceva: Este un pas urias inainte pentru yachtingul romanesc
 
Multumesc mult pentru urari !

OFERTA SPECIALA numai pentru membrii barcaholic.ro : userii care au o vechime de minim 10 posturi pe barcaholic.ro beneficiaza de o reducere de 10 % !!!!
 
Informez pe aceasta cale si pe domnul Mircea Trif ( Capitanul Nemo ) ca este asteptat sa faca o optiune de perioada pentru cursul gratuit pe care l-a castigat anul trecut , in limita locurilor disponibile .
 

Back
Sus