Școli 2024

Smokey

Mic barcaholic
Care sunt școlile de actualitate în 2024?

Dacă acum 15 ani erau 2-3, acum cred că s-au mai sedimentat lucrurile. Ar fi interesant să vedem în retrospectivă, ce școli a avut rezultate post-absolvire în situații reale, nu doar livrare de plastice.

Acum le-am pierdut șirul, sunt școli de navigație nenumărate. Vizibil, cererea de permise este una foarte mare, am devenit un neam de navigatori :)
E o glumă, desigur, dar se pare că există un trend, o modă.
Pentru clasa D este cererea cea mai mare, fiindcă pescarii au nevoie de ambarcațiuni ceva mai puternice decât acel minimum de 5cp.
Una peste alta, sunt acum școli care oferă și o practică temeinică, adică nu doar bifarea grilei de obținere a livretelor.
Am văzut oferte de practică, tip croazieră: un număr de zile petrecute la bord, într-o călătorie mai lungă, în care absolvenții să aibă ocazia de a trece prin cât mai multe situații. Astfel încât la obținerea permisului, să poată închiria fiecare un velier, trecut fiind deja prin acest exercițiu.
Pe lângă aceasta, mai există școala RYA susținută la noi de Eurosail, prin prietenul nostru Romeo. Aici notorietatea metodologiei RYA nu mai are nevoie de prezentare.
Tu doreai să facem o listă a școlilor?
Care sunt școlile de actualitate în 2024?

Dacă acum 15 ani erau 2-3, acum cred că s-au mai sedimentat lucrurile. Ar fi interesant să vedem în retrospectivă, ce școli a avut rezultate post-absolvire în situații reale, nu doar livrare de plastice.

Back
Sus