Skifful de la Radoslav cel Polonez

Mi-ai furat tehnica magistralule :), ti-au iesit perfect imitatiile de placare cu teak. Pana la urma ce mastic ai folosit? Ce nuanta de bait ai folosit la partea din exterior? A iesit superba lucrarea, acum sa speram ca o sa reziste in bataia soarelui, ca la barci de firma care stau permanent la apa am vazut capace de tipul asta super scorojite si coscovite. Oricum, nu cred ca skifful o sa stea permanent la apa si in soare, asa ca efectul estetic sigur se va conserva in timp si va lasa admiratorii masca :). Mult spor in continuare, eu mai am foarte putin si dau gata structura, sper ca si pozele de la mine cu finisajele terminate sa arate la fel de bine ;).

m-ai prins apocalipticule , ce sa-ti fac daca vorbesti la bautura :p !
ceea ce se vede in pozele alea nu e nicidecum vreun soi de silicon sau mastic deoarece fiind doar o imitatie pe o placa de ...placaj ,nu avea rost sa mai fac degajari (cum am facut pentru cea de proba) ca sa bag masticul sau siliconul acolo ,asa ca printr-o alta tehnica ( cea cu folie taiata la cutter plotter sau manual) am obtinut liniile negre doar cu vopsea ....neagra ,fireste ,:p iar in ceea ce priveste culorile ; bait de teak pe margine si mahon (mult diluat) pe ceea ce se afla in centru.

d-abia stept sa vad lucarea de care am auzit numai de bine dar ai grija data viitoare ca prototipul sa fie bine invelit in folie neagra ,spioni industriali sunt la tot pasul!:p:noroc:
merci pt. aprecieri!

Am vrut sa te sun da n-ai semnal, de juma de ora ma chinui sa pun poze cu Lynx-ul si nu reusesc, nici pe imageshack nici pe photobucket :mad:, imi apar x-uri din-alea rosii, nu se vad pozele. Hai ca mai incerc :o.

...dar ai grija data viitoare ca prototipul sa fie bine invelit in folie neagra ,spioni industriali sunt la tot pasul!:p:noroc:
merci pt. aprecieri!

Lasa copilu ca poa' sa-mi fure orice, da' pasiunea, migala, cunostintele si inima nu mi le poate fura nimeni :p. In primu rand suntem intre pasionati, si ar fi misto sa fie cat mai multa lume care sa construiasca, asa creste competitia, se mareste brigada de barcagii, toata lumea are de castigat. Maine-poimaine am sa vad brandul de barci "The Impaiatu", cu oferta de skiff-uri si bateau-vine custom :). Mult spor in continuare!

Pe unde sa scoti barca din atelierul tau ? :D
Variante ar fi multiple,dar iti contraindic sa te gandesti la cosul de fum :noroc:

fain !
derivorul este lestat?
salut Nicule,
derivorul are cam 3 kg de plumb ,turnat intr-o gaura facuta in el si asigurat cu multe holzsuruburi infiletate pe toata circumferinta gaurii! ca in planuri dealtfel!
ma gandesc sa-i mai adaug niste greutate suplimentara sub forma unei torpile dar usor demontabila.:noroc:

tot asteptand sa vina primavara promisa , mi-am dat seama ca pot face progrese si atunci cand epoxidica n-are nici un gand de polimerizare, adica .........am inceput sa fac toate fierataniile necesare ,cum ar fi gooseneckul (de fapt am facut doua din astea :D) ,chainplate-urile ,balamalele pt carma si tot ce tine de capelatura!
o sa va intrebati ce draq capelatura si chainplate-uri sunt la skifful asta cu catarg freestanding?!

poi da ,dar pana am sa deschid un topic nou cu constructia "Weekender"-ului ,am sa inghesui p-aici toate maruntisurile ,spre disperarea Adminului :p
cu alte cuvinte am inceput sa ma "gandesc" deja la Week.
pt realizarea gooseneckului nu m-am folosit de planurile lu' nea Stevenson ci l-am facut cantand dupa ureche si 100% din inox.
multe din schitele lu' Stevenson ,cu privire la manufacturarea fierataniilor ,sun special concepute pt a putea fi facute acasa ,cu mijloace si materiale la indemana oricui dar rezultatul .......e pe masura , indiferent cat de bine executate ar fi piesele ,asa ca ......the hard way will be , ca e timp!

si on-topic ;am facut vela skiffului in "sail-cad" :D ; minunat soft ,mai am de luat dacronul si sa pun treaba asta in opera!:D

Admin, te rog nu muta postu' asta intr-un alt thread, gooseneckul de la skiff se afla intre piesele astea, asa ca n-ai rezolva nimic :))
voi reveni!:noroc:
a ,si-nca ceva pt. cei care au probleme cu conversia fractiilor din sistemul imperial in metric ;Corel Draw accepta cotele in fractii pe care le transforma in zecimale ,urmeaza sa schimbati unitatea de masura in "mm" si .....voila !!!
e mai simplu decat buna ziua !

pac-pac ,astazi mi-am luat tzava pt catarg si ghiu !:noroc: pac-pac am intors barcociu cu fundu in sus ,pregatit pt acoperirea cu fibra!
a, am montat "guzneaca" pe tzava ,acum e ghiu!:D
cat dreacu mai poa' s-o tina iarna asta?!:skip:
am uitat sa spun ca am facut si safranu ! pac-pac

Ultima editare:
acum , nu stiu ,vorbesc si yo ca prostu,
skiffu' asta nu seamana foarte mult cu G.I.S-ul ?!
ma intereseaza asta fiindca despre G.I.S gasesc foarte multe referinte in timp ce despre ceea ce am construit yo , NU .
diferente foarte mari nu ar fi , proportiile sunt destul de apropiate , mai putin suprafata velica ,unde barca lu' Storer o bate p-'a lu' Werszko.
as vrea sa anticipez putin ceea ce ma "asteapta" ,de aceea cer celor mai avizati sa compare putin performantele celor doua barcutze : deja populara G.I.S si skifful lu' Radoslaw cel Polonez !

azi am cam terminat cu greementul ;catargu' si ghiul debitate la cota finala plus alte prelucrari necesare , am montat "goosenecku" pe catarg si respectiv ghiul .
toata mantzocaria asta mi se pare imensa pt. barcutza asta!:eek:
sigur am sa ma dau de-a berbeleacu' ,precu Greuceanu!
apropos ;vreau sa-mi fac ghiul de aur .:D
acum astept pareri

Voi fi acolo, desigur cu permisiunea ta (on second thought, si fara), sa ne dam de-a berebelabeacu (na, ca m-am imbatat :D) impreuna, capitane.
:noroc:

Mda. Acum am sesizat finetea ortografiei tale.
Sa fie oare "l"-ul de la final un articol hotarat enclitic sau pur si simplu vrei sa fii taran?

Mda. Acum am sesizat finetea ortografiei tale.
Sa fie oare "l"-ul de la final un articol hotarat enclitic sau pur si simplu vrei sa fii taran?
NU, pur si simplu vreau sa-mi las sigiliul imperial pe moaca ta , pecetluin-du-mi astfel comenzile date ,de pe puntea Teleleului !
cu ocazia asta am dezvaluit oficial si numele navei , inca aflata in doc!:D

a, sa nu uit sa trec pe lista de echipament de bor si un mop si o galeata, sigur va avea nevoie Orafazu' !:sail:

am scos monstru din casa , pardon ;din docuri! s-a intamplat sambata dupamiaza ,fara mangealacuri ,fara cabestane, palancuri sau alte matrapazlacuri.
pur si simplu am apasat un buton si ne-a sarit barcazu-n spate, mie si altor trei voinici.
de fapt doar ei voinici ,eu doar asa cum sunt.
poze nu egzista deoarece ca in toate momentele placute se intampla sa ai mainile ocupate ,asa ca nu ramane decat sa va inchipuiti cum ,dupa ce am dat balustrada terasei jos, am inceput procedura de coborare a copaii , moment in care vecinii mei (pt. a doua oara in decurs de un an) au ramas cu gurile putin deschise vazand ce iese pe usa casei ( asta macar a fost o nastere normala, pe usa ,nu pe fereastra baii)
pun pariu ca dupa treaba asta nu-i mai mira nimic.
coborarea a decurs fara incidente si acum barcociu se odihneste in spatele casei cu zgaibaracele-n sus ,cu gurnele chituite ,asteptand slefuirea si acoperirea cu fibra.
din momentul asta a inceput numaratoarea inversa ,care, sper sa se opresca peste vreo maxim trei saptamani. maxim am zis!

Impaiatule, daca mai ai nevoie de un hamal sau de un fotograf zi-mi si mie ca nu am vazut in viata mea un dry dock, si pe deasuprea as vrea sa ma "bond" si eu cu un barcaholic care va veni sigur la TID.:rolleyes:

Impaiatule, daca mai ai nevoie de un hamal sau de un fotograf zi-mi si mie ca nu am vazut in viata mea un dry dock, si pe deasuprea as vrea sa ma "bond" si eu cu un barcaholic care va veni sigur la TID.:rolleyes:
esti oricand bine venit pe aceste meleaguri!:)
si la TID cred ca si mort as veni ,coparsheu am iar Orafazu' poate sa si oficieze , s-asa arata ca un popa .
poate sa-l ia si pe Guzi cu ziua, pe post de dascal.
:eek:

Poate invers,ca eu acasa am reverenda de popa,plus o rasa cu o croiala simpla si superba :rock: (...dar tu shtii ce-s alea,sau te uiti prin dictionare?):D
Iar cu putin efort poate imi mai aduc aminte si de randuielile de tipic,caracteristic ceremonialurilor :noroc:

Poate invers,ca eu acasa am reverenda de popa,plus o rasa cu o croiala simpla si superba :rock: (...dar tu shtii ce-s alea,sau te uiti prin dictionare?):D
Iar cu putin efort poate imi mai aduc aminte si de randuielile de tipic,caracteristic ceremonialurilor :noroc:

crezi ca ma mai sperii eu de vreun termen din asta dupa ce am inceput cartea lu Dedekam?!?! ( apropos ; merci Adrain N !)
bai boshorogilor , oricum ar fi ,in momentul in care ma vedeti mort sa nu-mi puneti mainile pe piept ci la prohab ,pe nasturi ,fiindca am ramas cu o superstitie de mic.
a ,era sa uit ;sa nu incercati sa-mi trageti pleoapele pe ochi fiindca m-am nascut cu pielea mai scurta si in momentu' ala se intampla alta ....belea !:))

Ultima editare:
diliu rau omu

as vrea sa te lauddar nu vad nimic..dar ai umor si te laud pt asta..sa nu fi serios niciodata .

as vrea sa te lauddar nu vad nimic..dar ai umor si te laud pt asta..sa nu fi serios niciodata .
multumesc!
pe aceasta cale , propun Adminului ca toate posturile ,threadurile deschise de mine, sa se mute in topicul "Bancuri si glumite ...." sau intrun alt topic ,special : Sa ne mai radem si noi"
Paule ,intradevar , calitatea (sau defectul ?!?!) meu sunt simtul umorului .
specialitatea casei ; glumele cu si despre cacat!:))
cui nu-i place .......:eek:
in rest ....seriosii ...fac ce fac!:banana:

Back
Sus