spinaker sau gennaker

salutare tuturor,
sint in cautarea unui spinaker cu tot cu tangon sau a unui gennaker. barca mea compac23 are catargul de 8m. ma intentioneaza si nou si second hand.
multumesc

salutare tuturor,
sint in cautarea unui spinaker cu tot cu tangon sau a unui gennaker. barca mea compac23 are catargul de 8m. ma intentioneaza si nou si second hand.
multumesc

Salut, Liviu.
De problema tangonului m-am lovit si eu anul trecut . La noi nu se gasesc asemenea accesorii, deci singura optiune este ebay. Dar si aici o sa ai o problema fiindca e foarte posibil sa nu gasesti lungimea eficienta pentru barca ta. Tie ce lungime iti trebuie? Daca nu stii, masoara distanta dintre talpa catargului si prova. Mai lung nu e bun, mai scurt nu e eficient.
Concluzia mea este ca optim ar fi sa cumperi de pe ebay capetele tangonului si sa le montezi aici pe o teava de duraluminiu. E varianta cea mai ieftina si mai functionala.

Cu privire la spinnaker sau gennaker sunt mai multe variante. Ori le confectionezi aici , caz in care problema principala e procurarea materialului, ori dai comanda intr-o tara in care yachtingul e luat in seama.
Eu am cumparat din SUA un gennaker, comanda a fost gata in 3 saptamani, transportul inca o saptamana. Preturile la dimensiunea asta sunt intre 500 si 700 USD . Am preferat varianta asta pentru ca vela e facuta de un fabricant dedicat, materialul este de calitate, in pret a intrat si geanta speciala cu prinderi pentru punte .

Ultima editare:
M-am luat cu vorba si n-am apucat sa spun prima idee.
Un spinaker e bun daca ai mereu inca un om in echipaj. Singur n-ai sa poti manevra ridicarea si coborarea acestei vele si a tangonului. Mai bine optezi pentru un gennaker, scapi de cheltuiala tangonului, toate manevrele le poti face si singur, iar voltele le faci fluierand, din cockpit :) .

salut,
multumesc de raspuns. am zis ca poate gesesc second pe la cineva care ori nu foloseste ori a vandut barca. inca sper.

Back
Sus