Trans EGee

Ahoy bravi marinari,

Nu pot sa nu ma laud::D Plec in Grecia sa traversez Egeea, alaturi de nebunii de la Sailing Tours:banana:.
Plec joi pe 5 iunie si revin pe 15 iune, cu tolba plina de povestiri si poze.

Pana atunci va urez spor la trebi si vant prielnic in tot ce intreprindeti:noroc:
:titanic:

care mergeti la mare, cautati sticluta cu mesajele mele:P:sail:

sa ai vreme frumoasa si vant prielnic! si saluta Egeea din partea mea , eu am facut cunostinta cu ea acum doua saptamani !:D cea mai frumoasa mare din lume!!!

Vant bun si distractii nebune, Danuta ! O sa golesc sticluta dupa sticluta pana dau de vreun mesaj ! :D

Si ca sa mai infig un cutit ... AMR 1 zi !!!
Cursa de sambata o sa fie full cu palicari.

P.S. Ne revedem pe 26.06 :rock: + :noroc: + :sail: + :cool: Offf, abia astept meltemiul ala dupa baltile de la noi din ultimele zile.

Ultima editare:
Multam !!!
Ne-a prins super bine.
Dansam de zor in cockpit cu Mykonosul langa noi (e mai safe aici decat acolo :-) )

Andy, Dana, Radu + restul de 25 de palicari

Iaca si niste poze:

Atașamente

• iesire_de_proba.jpg
    iesire_de_proba.jpg
    42.2 KB · Vizualizări: 90
  • spre_syros.jpg
    spre_syros.jpg
    47.9 KB · Vizualizări: 81
  • radu_in_vela.jpg
    radu_in_vela.jpg
    44.8 KB · Vizualizări: 80
  • port_of_syros.jpg
    port_of_syros.jpg
    90.5 KB · Vizualizări: 82
  • mykonos.jpg
    mykonos.jpg
    58.8 KB · Vizualizări: 85
  • la_apus.jpg
    la_apus.jpg
    53.9 KB · Vizualizări: 79
  • kynthos.jpg
    kynthos.jpg
    68 KB · Vizualizări: 82
  • DSC04315.jpg
    DSC04315.jpg
    47.3 KB · Vizualizări: 84
  • DSC03960.jpg
    DSC03960.jpg
    39.3 KB · Vizualizări: 89
  • baie.jpg
    baie.jpg
    83.4 KB · Vizualizări: 87
  • we_survived.jpg
    we_survived.jpg
    58 KB · Vizualizări: 78
Ultima editare:
Mai stati si voi un pic, venim si noi cu un ELAN sa intregim gasca :)) Drumul catre constantza il consideram sailing school, ieftin :))))

Multam !!!
Ne-a prins super bine.
Dansam de zor in cockpit cu Mykonosul langa noi (e mai safe aici decat acolo :-) )

Andy, Dana, Radu + restul de 25 de palicari

Iaca si niste poze:

ce sa zic ... love it's in the air ... un schimb de uzo in mars, nimic? cum e barcoiul de 51?

Ultima editare:
Barcoiul de 51 nu mai e. Initial trebuia sa mergem pe un Ocean Star de 51 insa cei de la charter il aveau busit asa ca ne-am resemnat cu un Cyclades 50.5.
Mai sunt prezente inca 2 Oceanis 461.
Acum suntem in port in Paros dupa o traversare de senzatie intre Mykonos si Paros pe un Beaufort 5. Azi ne ducem inspre Amorgos si se prefigureaza un Beaufort 6. Miamiiii !!!! Oricum, azi-noapte vantul a batut in marina din Paros cu 25 de noduri.

Poze ASAP.

Pe marti ajungem in Kos.

Atașamente

• Kythnos - Syros.jpg
    Kythnos - Syros.jpg
    62.4 KB · Vizualizări: 49
Ultima editare:
Vorbiti acolo cu EOL sa se mentina pe la 25 30 de Kn ca am programat pasaje de 100 nm si imi trebuie o viteza de 7-9 Kn ca sa nu imbatranim pe apa :))

Buun,

latest news: din Mykonos am plecat spre Paros-Amorgos-Patmos-Kos.

Paros e un super oras. Din cauza unui cretin cu un barcaz metalic ce plimba turisti am ramas inca o noapte in zona (ancora lui culesese vreo alte 3-4 ancore). Fiind ziua lui Gabi .... am profitat de situatie si am tras un chef pe plaja din apropiere.
Dupa 2 zile de Paros am plecat spre Amorgos. Intrarea in Amorgos am facut-o pe un concert live de buzuki. Langa cheu era o taverna unde s-a cantat live pana pe la 05 dimineata. Omul isi sarbatorea cei 30 de ani de activitate si tot oraselul era invitat la el. Drumul pana acolo a fost fun: sailing si plaja pe o insula paradisiaca Koufonisia.

Din Amorgos am plecat spre Patmos. Seara a fost ziua unei alte fete din gasca asa ca am ochit un bar si am navalit 20 de paharnici in el. Grecul s-a recunoscut invins si ne-a lasat totul pe mana. Eu DJ iar inca 2-3 din trupa erau barmani. Ce a iesit e destul de greu sa va povestesc .....

A doua zi Danutza a plecat cu ferry-ul spre Atena iar in aceste momente banuiesc ca a intrat in Romania. Noi am plecat spre Kos si am ajuns acolo pe la 11 noaptea. Prima noapte am petrecut-o in marina veche din Kos alaturi de un tip care se pregatea sa plece sa faca inconjurul lumii timp de 8 ani.

Acum stam in marina noua din Kos pentru realimentari si pentru niste dusuri orgasmatice. Grecia e o tara frumoasa insa din cand in cand un dus facut intr-o marina e mana cereasca.
In seara asta sau maine plecam spre Nysiros.
Aseara am mai tras o "fuga" pana acolo pentru o baie, un sail de vara si un peste prajit insa la intoarcere am prins un meltemi de noapte. Vantul era extrem de cald si sufla cu 35kn. Una peste alta ni s-au busit GPS-ul si toata electronica de la bord asa ca intoarcerea am facut-o clasic: cu harta in mana si cu lanterna pe cap. A fost super! Chiar in cap travers de Kos, o parte din electronica si-a revenit si am putut sa masuram barem adancimea.

Poze si alte chestii o sa le puna Danutza pentru ca pe aici e mai greu cu netul si cu atasamentele.

Urmeaza ruta de intoarcere Kos- Santorini-Atena.

Gata , m-ati terminat cu povestirile astea. Voiam sa va intreb in ce loc v-ati intoarce si maine cu perechea in concediu de lenevit ziua la soare si mancat bine la cina? M-ar cam bate gandul si cum n-am fost niciodata in Grecia , parca as incepe cu o locatie cu adevarat paradisiaca.
Mersi

Am stat aseara in Nysiros, bere si meci la terasa (deh, juca Grecia insa insularii astia s-au bucurat pret de 2-3 secunde). Am gasit inca un echipaj roman in celalalt port al insulei insa ei inchiriasera o barca din Kos si s-au dat toata saptamana doar prin zona. Acum am plecat din Nysiros insa am fost nevoiti sa ajungem in Tilos din cauza unei previziuni de Beaufort 7 si din cauza a 3-4 fete care inca nu s-au acomodat cu barca.
Asa ca zacem in singura taverna deschisa si bem impreuna cu niste nemti pe care i-am salvat de la o mica esuare (vantul batea cu destul forta iar fata repartizata sa ne arunce o parama din prova ca sa ii tinem pana isi leaga mooringul era cam in plop).

Daca totul e OK, maine pe la 06.00 plecam spre Astypalaia.

P.S. Rolias, http://www.koufonissia.net/index-1.html sau http://en.wikipedia.org/wiki/Koufonisi - asta e locatia. Cum ajung in Romania o sa pun si niste poze de pe acolo. Noua ne-a placut foarte mult si Poros. De fapt ordinea mea este cam asa: Koufonissia, Poros, Syros, Patmos, Amorgos, Kythnos, Mykonos.

P.S. Rolias, http://www.koufonissia.net/index-1.html sau http://en.wikipedia.org/wiki/Koufonisi - asta e locatia. Cum ajung in Romania o sa pun si niste poze de pe acolo. Noua ne-a placut foarte mult si Poros. De fapt ordinea mea este cam asa: Koufonissia, Poros, Syros, Patmos, Amorgos, Kythnos, Mykonos.

Evharisto Bibicule ! Ma apuc sa scotocesc internetul dupa hoteluri/moteluri.
Ai o bere de la mine cand vin la soacra-mea in Mangalia. Locatia o alegi tu . ;)

Din Tilos am plecat spre Astypalaia pe un Beaufort 6-7. 8 ore de sailing beton !! Directia vantului a fost insa un pic ciudata: a batut dinspre Creta (adica un Meltemi "pe invers").

Orasul Astypalaia a fost o mica surpriza pentru mine. Mica, foarte cocheta si cu mai multe mori de vant (mai multe si mult mai bine intretinute decat cele din Mykonos). Insula a fost cumparata de un italian prin 1450 de la ducele venetian din Naxos iar baietii au construit acolo un castel si cateva case. Dupa cucerirea insulei de catre otomani localnicii s-au ocupat numai de piraterii asa ca figuri picante le gasesti si acum prin oras. Ca si frumusete seamana cu Syros/Paros.

Din Astypalaia am plecat spre Santorini si am acostat vreme de 2-3 ore in Anafi. Din cauza unui american ce a blocat aproape tot cheul ... acostarea a fost un amalgam de barci si "pulovere". Un peste prajit si un sprit de vara la taverna celor 2 batranei ne-a dat puterea sa mergem mai departe spre Santorini. Intrarea in Santorini am facut-o insa pe noapte (am ajuns in jur de ora 24) asa ca grupul s-a impartit in 2 (unii au ramas pe barci, altii au intins-o spre Fira).

Ziua de ieri a fost dedicata exclusiv vizitarii Santorini-ului (plaja, Oia, Fira, Kamari, Akrotiri, apus de soare, Irish Pub etc) insa prognoza meteo pe urmatoarele 3 zile se anunta vantoasa. Chiar prea vantoasa. Suntem la limita unui Beaufort 7-8. Acum afara bate vantul cu 30-33 kn.
Azi o sa o mai stam prin insula insa maine trebuie sa o luam spre Atena.

Din Tilos am plecat spre Astypalaia pe un Beaufort 6-7. 8 ore de sailing beton !! Directia vantului a fost insa un pic ciudata: a batut dinspre Creta (adica un Meltemi "pe invers").

Orasul Astypalaia a fost o mica surpriza pentru mine. Mica, foarte cocheta si cu mai multe mori de vant (mai multe si mult mai bine intretinute decat cele din Mykonos). Insula a fost cumparata de un italian prin 1450 de la ducele venetian din Naxos iar baietii au construit acolo un castel si cateva case. Dupa cucerirea insulei de catre otomani localnicii s-au ocupat numai de piraterii asa ca figuri picante le gasesti si acum prin oras. Ca si frumusete seamana cu Syros/Paros.

Din Astypalaia am plecat spre Santorini si am acostat vreme de 2-3 ore in Anafi. Din cauza unui american ce a blocat aproape tot cheul ... acostarea a fost un amalgam de barci si "pulovere". Un peste prajit si un sprit de vara la taverna celor 2 batranei ne-a dat puterea sa mergem mai departe spre Santorini. Intrarea in Santorini am facut-o insa pe noapte (am ajuns in jur de ora 24) asa ca grupul s-a impartit in 2 (unii au ramas pe barci, altii au intins-o spre Fira).

Ziua de ieri a fost dedicata exclusiv vizitarii Santorini-ului (plaja, Oia, Fira, Kamari, Akrotiri, apus de soare, Irish Pub etc) insa prognoza meteo pe urmatoarele 3 zile se anunta vantoasa. Chiar prea vantoasa. Suntem la limita unui Beaufort 7-8. Acum afara bate vantul cu 30-33 kn.
Azi o sa o mai stam prin insula insa maine trebuie sa o luam spre Atena.

Atașamente

• miamiiii.jpg
    miamiiii.jpg
    92.5 KB · Vizualizări: 45
  • gardian.jpg
    gardian.jpg
    60.9 KB · Vizualizări: 43
  • fira_santorini.jpg
    fira_santorini.jpg
    58 KB · Vizualizări: 44
  • dimitra.jpg
    dimitra.jpg
    72.3 KB · Vizualizări: 44
  • buzuki_amorgos.jpg
    buzuki_amorgos.jpg
    59.6 KB · Vizualizări: 41
  • astypalaia_3.jpg
    astypalaia_3.jpg
    30.9 KB · Vizualizări: 42
  • astypalaia_2.jpg
    astypalaia_2.jpg
    46.1 KB · Vizualizări: 46
  • astypalaia.jpg
    astypalaia.jpg
    51.3 KB · Vizualizări: 47
  • apus_santorini.jpg
    apus_santorini.jpg
    83.4 KB · Vizualizări: 46
  • esuati_in_kythnos.jpg
    esuati_in_kythnos.jpg
    98.4 KB · Vizualizări: 49
  • patmos_de_sus.jpg
    patmos_de_sus.jpg
    70.9 KB · Vizualizări: 43
  • sail.jpg
    sail.jpg
    43.9 KB · Vizualizări: 46
  • tilos.jpg
    tilos.jpg
    49.5 KB · Vizualizări: 42
  • travers_anafi.jpg
    travers_anafi.jpg
    84.5 KB · Vizualizări: 40
  • patmos.jpg
    patmos.jpg
    63.7 KB · Vizualizări: 47
  • oia_la_apus.jpg
    oia_la_apus.jpg
    56.5 KB · Vizualizări: 44
  • oia.jpg
    oia.jpg
    38.3 KB · Vizualizări: 47
  • oameni_la_apa.jpg
    oameni_la_apa.jpg
    80 KB · Vizualizări: 48
  • o_zi_la_bord.jpg
    o_zi_la_bord.jpg
    57.6 KB · Vizualizări: 48
  • o_bere_rece.jpg
    o_bere_rece.jpg
    68.8 KB · Vizualizări: 44
  • pirat_amorgos.jpg
    pirat_amorgos.jpg
    74.9 KB · Vizualizări: 41
  • pirat_amorgos2.jpg
    pirat_amorgos2.jpg
    43.7 KB · Vizualizări: 42
Ultima editare:
Gata ....
Nu pot sa spun decat : "Nu plange ca s-a terminat ... bucura-te ca s-a intamplat"

Am reusit sa gasim o "spartura" in vantul din Santorini si am iesit repede. Spun repede intrucat toata zona a fost scuturata de vanturi destul de tari iar apa trecea de diguri, matura pontonul si ajungea pana in cockpit. Rezultatul: toate budele au fost infundate cu pietricele ponce iar valurile mariputeau da cu barca de fund din cauza intrarii in port destul de mici (2.5 m adancime).
Din cauza faptului ca am pierdut 2 zile pe drum (una din motive medicale si una din motive de vant si valuri mari) planul a fost regandit asa ce-am intreptat spre Paros pe un vant de 25-30 kn.
Dupa Paros am mers in Kythnos unde ne-am reintalnit cu prietenul Tony-www.rockcastle.eu .
Fiind ultima seara ... rezultatul a fost normal: mult Mojito, mult Jack etc etc
Dimineata, ma rog, pe la 11 am plecat spre plaja "cu catei" : Kolona beach. Ancora, baie, bere, fun insa trebuia sa plecam.
Dupa un pranz facut din ultimele ramasite de prin frigider am intins-o spre Atena cu o mica oprire de 2 ore in fata templului lui Poseidon.
Am ajuns in Atena pe la 1.00 AM prilej cu care ne-am reintalnit cu Tibi si am stat la povesti marinaresti in fata unui pahar de Mojito pana pe la 04.30 AM cand ne-am carabanit spre aeroport ........

"Nu plange ca s-a terminat ... bucura-te ca s-a intamplat"

Atașamente

• funky_team_2.jpg
    funky_team_2.jpg
    65.1 KB · Vizualizări: 57
  • funky_team.jpg
    funky_team.jpg
    53.2 KB · Vizualizări: 58
  • dead_end_santorini.jpg
    dead_end_santorini.jpg
    69.5 KB · Vizualizări: 53
  • beach_party.jpg