eu cred ca Domnul Doctor Lindermann nu era intreg la minte, adica s-a aventurat foarte iresponsabil in traversarea aceea, am auzit de expeditia lui si am inteles sa folosea metode de autosugestie pt a putea suporta fundul care intre timp urcase pana in umeri treptat,este o performanta uluitoare si al lui, dar cred ca el doar apoi si-a dat seama in ce a intrat, sunt convins ca a fortat limitele corpului uman mult mai mult decat batranasul care totusi s-a pregatit bine, a construit o barca de "vacanta" unde putea sa dea si chefuri daca avea cu cine...(dezavantaj ca avea mai mult de carat cu el) si Alexander Doba totusi facea tot felul de expeditii de luga durata, adica cred ca era foarte limpede pt el ce il asteapta.
Referito la antrenament pt asa ceva, eu consider ca fiind vb ded o distanta atat de mare, antrenamentul se obtine pe parcurs, daca rezisti sa bagi 50km pe zi ca la TID atunci si acolo rezisti (fizic) pregatirile trebuie sa fie pentru tot felul de situatii, sa fii pregatit sa poti iesi din situatiile nasoale, conceperea unei barci rapide sigure si confortabile,telecomunicatii, hrana si apa este mai simplu cu tehnologia de acum, si ideal ar fi sa fie echipaj de 2 persoana, pt ca atunci tragi de tine sa nu-ti lasi colegul la greu si asa si el..deci sunt sanse marite de reusita. EXPERIENTA si-ar pune cuvantul,
dar totusi cred ca cine se aventureaza pe o traversada de genul.... nu se incadreaza in categoria oamenilor normali sau obisnuiti sa spun asa, si ei reprezinta niste puncte reper in filosofia sportiva aventurista FELICITARI LOR CA AU REUSIT SA-SI TRAIASCA VISELE