Tura asistata cu caiace si canoe

Salut !
Ca sa inteleg, am sa vin cu o intrebare ,pentru ca linkul atasat la mine nu functioneaza :
-Ce inseamna "tur asistat" ?
- asistat de cine/ce ?

Succes, in demersul propus ! :noroc:
 
Scuze, zilele acestea se muta siteul la alt host si este posibil sa nu mearga linkul.

Asta este anuntul:

Pentru ca in Romania turele cu caiace si canoe, implicit experienta padelistilor, nu sunt (inca) foarte dezvoltate vom face o tura de caiace asistata.
Ce inseamna aceasta asistenta:
Inseamna ca eu voi merge cu salupa Elfi in urma caiacelor si voi incerca sa tin grupul cat mai strans, cat mai compact. Poate unii vor vasli mai incet, altii mai repede asa ca intre etape voi remorca ambarcatiunile mai lente pana la punctul de intalnire. Ideea este ca nu trebuie ca participantii sa fie ultra experimentati in ale padelei ci numai sa aiba dorinta de participare, dorinta de a face o tura inedita in Delta Dunarii.
Caiacele si canoe-le pe care le punem la dispozitie nu sunt cele sportive de care se teme toata lumea, cele instabile ci AMBARCATIUNI DE TURA, mult mai stabile, mai late, mai confortabile (chiar daca nu sunt de viteza celor sportive, doar ne plimbam, nu facem intreceri). Cu toate acestea, accidente se pot intampla, o rasturnare nu este imposibila insa fiecare participant va fi dotat cu vesta de salvare iar salupa Elfi are pe lateral o scara pe care va puteti urca, va schimbati, golim caiacul de apa si plecati mai departe (USCATI!).
Alt avantaj al asistentei este ca nu carati bagaje, toata bagajeria, inclusiv mancarea vor fi tot in salupa. Va luati la voi doar strictul necesar, ceea ce va trebuie in caiac.
Evident, daca cineva simte ca nu mai poate vasli pe perioada unei etape si doreste sa se odihneasca putin il pescuim si-l punem in salupa, ii dam un ceai energizant sau o cafea strong (am niste retete de vasliti apoi pana la Polul Nord) iar ambarcatiunea o tractam.
Perioada:
9-12 septembrie

Tura va fi de joi pana duminica. Joi si sambata noaptea se doarme la pensiune, vineri noaptea se doarme la cort (cortul vostru), pe un mal accesibil, uscat (cunosc eu aceste locuri).
Nu va fi o tura de rupt mainile cu vaslitul, vom face un traseu foarte frumos, foarte “deltaic”, in etape de 4 - 5 ore, cu oprire la pranz pentru un ceaun de ciorba de peste sau un gratar de peste sau alte minuni grill-ate.
Am ales o perioada din luna septembrie deoarece nici caldura nu mai este asa insuportabila la orele pranzului, nici turismul nu mai este in floare sa circule prea multe barci.
*In caz de vreme nefavorabila putem sa intrerupem o etapa si (cine vrea) se poate urca in salupa si continuam cand se indreapta vremea.
Programul ar fi asa:
Joi dupa amiaza ne vedem la Murighiol, mergem la pensiunea la care ne cazam si discutam amanuntit programul expeditiei, ne familiarizam cu ambarcatiunile si facem o proba pe un canal mic, fara curent. Mancam o cina pescareasca si dormim (bine, sa prindem puteri) la pensiune.
Vineri dimneata, la rasarit, pornim la drum de apa, voi in caiace si canoe, inainte, eu cu salupa din urma voastra. Traseul este in cea mai mare parte in sensul de curgere a apei insa in functie de cresterea/scaderea Dunarii unele canale isi pot schimba sensul de curgere. Daca intalnim asemenea situatii si curentul este mult prea puternic rectificam traseul din mers sau va remorchez pe zonele mai dificile. Pe la pranz ne oprim pe un grind si facem un foc pe care fierbem un ceaun de ciorba de peste (plus alte alimente ce le vom avea la pachet). Veti vasli cam in intervalul 6:00 – 11:00. Totul va fi in viteza de plimbare, repet, nu facem concurs de vaslit ci o tura de vizitare / fotografiere a Deltei Dunarii.
Dupa amiaza continuam tura cu inca o bucata de drum prin lacuri si canale mirifice iar seara oprim pe un grind inalt unde punem cortul, facem un gratar si bem un vin bun sa ne recapatam puterile (cine se plange de oboseala nu primeste vin :-))
Dimineata strangem corturile, mancam ceva rapid, bem o cana mare de cafea sa prindem energie si plecam din nou pe apa, continuam tura ce va avea o forma de bucla, practic azi incepem sa ne apropiem din nou de Uzlina. La pranz vom opri din nou pentru un gratar si odihna (astazi sigur veti simti putin oboseala) si apoi pornim mai departe. Pe seara, daca suntem in program si reusim sa ajungem la padele in Uzlina inseamna ca sunteti numai buni pentru etapa urmatoare, o tura lunga, daca nu, va urcati cu totii in salupa si remorcam ambarcatiunile pana la Uzlina unde dormim la aceasi pensiune, putem sa facem un dus si mancam bine sa punem la loc caloriile arse.
Duminica, ne trezim cand vrem si avem program de voie.
- Putem sa discutam asupra turei, tragem concluzii asupra a ceea ce am invatat, descoperit, facem schimb de fotografii si ne relaxam pana la masa de pranz.
- Putem sa mai iesim intr-o tura cu caiacele (optional, nu este cuprins in pret)
- Putem sa facem o excursie cu salupa Elfi (optional, benzina nu este inclusa in pret).
Rezumat
In total vom avea 4 etape de vaslit (mai mult ca sigur fiecare etapa va avea o mica pauza de ceai/cafea, de 20-30 minute), o noapte la cort si 2 nopti confortabile la pensiune.
AMBARCATIUNILE pe care le avem la dispozitie sunt: 1 caiac de o persoana, un caiac de doua persoane (dublu), o canoe de 2-3 persoane si o canoe de 2 persoane. Rezervarile pe ambarcatiuni se fac in ordinea inscrierii, adica primii isi vor putea alege locul in caiac sau canoe SAU, pe durata etapelor, mai putem sa schimbam, astfel fiecare va experimenta mersul in single sau dublu precum si mersul cu caiac vs. canoe.
Cazarea la pensiune:
Va fi, asa cum am spus, la Uzlina, intr-o pensiune de 3 stele, in camere duble cu baie proprie.
Pretul
Programului este de: 1149 lei/pers
Si include:
- 2 nopti cazare la pensiunea din Uzlina
- Transfer dus/intors Uzlina – Murighiol
- Inchirierea salupei Elfi inclusiv benzina
- Inchirierea caiacelor si canoe-lor (inclusiv veste de salvare)
- Mancarea (incepand cu cina din ziua 1 si terminand cu pranzul in ziua 4), inclusiv apa, ceai, cafea, vin.
- Ghid: Iliuta Goean
Numarul maxim de participanti este de 6.
Echipamente personale:
Deoarece in caiac te poti uda in multe feluri va recomand calduros sa aveti fiecare huse impermeabile pentru telefoane, camere foto sau alte echipamente electronice. De asemenea, daca doriti sa aveti in caiace "bagaje de mana" va recomand calduros sa aveti saci impermeabili.
Pentru orice intrebari sau inscrieri va rog sa folositi pagina de CONTACT.


Linkurile vor fi functionale in max 48 ore (sper!)
 
asistenta poate sa conste in asintenta din partea altor kaiacisti mai experimentati cu barci mai rapide pt a putea parcurge distanta intre membri grupului, astfel sa-i tina impreuna, si dealtfel cu treaba asta ai tine "ocupati" si unii kaiacisti ;)
 
da, dar nu prea imi permit sa pun la munca oamenii din grup, in plus barca e buna in caz de vreme rea. am avut o iesire cu vant foarte puternic in care vaslasii foarte incepatori s-au pierdut rau cu firea la intrarea pe gorgova si s-au dus direct in stuf.
 

Back
Sus