Tura Tulcea-Maliuc (Delta Dunarii)

Salutare, va invit la o tura, bineniteles in Delta Dunarii, plecare din Tulcea pana la Maliuc. Tura se va desfasura pe 5 zile incepand de pe 18 iunie pana le 22 iunie.

Traseul parcurge tot complexul Sontea-Fortuna, in atasament puteti vedea planul turei in google earth.

Suntem doua caiace Bic kalao, 4 oameni, eu cu sotia, un dude si o duduie.

Intoarcerea de la Maliuc se va face cu pasagerul care pleaca din Sulina la ora 70.00 AM si ajunge in Maliuc pe la ora 10. AM si la Tulcea in jur de ora 12.00. Pretul de persoana este de 15 lei pana la Tulcea si pe caiac normal 10-15 lei dar ne intelegem cu capitanul :).

A 3-a zi a turei este discutabila daca trecem lacul Fortuna sau nu, este in functie de vreme, etc.

Cam asta ar fi, daca sunt intrebari va stau la dispozitie.

Noroc!

Atașamente

Ultima editare:
Din pacate va anunt ca am amanat tura pentru inceputul lui IULIE, apele se anunta mai mari de atat, la Tulcea este 3,73 m mira in conditiile in care cota absoluta la faleza este de 4.20 m si nu vreau sa ma risc sa nu gasesc unde sa punem corturile peste noapte in balta. Ma scoate din minti treaba dar asta e. Va tin la curent pe cei interesati.

Noroc:noroc:

Se pare ca vara asta turele in delta dunarii nu prea se materializeaza, cel putin pt mine... cu parare de rau va anunt ca am renuntat si la aceasta tura, cel putin deocamdata... poate de la toamna cand e posibil sa avem ape mai mici. Pana atunci ma dau cu caiacul pe mare :). Noroc!

Dupa multe discutii cu gasca care participa la tura asta am ajuns la concluzia ca tura va avea loc la inceputul lui septembrie. Zic eu ca intr-o saptamana cel mult, o sa comunic si perioada exacta cand se va intampla. Cei interesati sa comunice in acest topic. Incerc sa organizez tura dupa 9 sept, dupa ce termina oamenii cu TID-ul, desi nu promit nimic e posibil ca pe data de 9 sa fim deja plecati pe traseu. Va tinem la curent.

Noroc!

Cristi

pai de joi dimineata (de fapt de miercuri seara) se termina TIDul.
de ce sa nu mergem pe canalele din jurul Sf-Gheorghe pana duminica dimineata cand pleaca vaporul inapoi (cred ca mai pe seara nu e cursa)?

Si mai e o chestie :
Dupa terminarea Tidului , la Sf.Gheorghe vine si "jumatatea" lui Imi sa petreaca impreuna cateva zile. La rugamintea lui Imi sa fim impreuna mai multi, pentru cateva zile, mi-am exprimat si eu acordul in acest sens. Deocamdata nu s-a stabilit nimic in privinta unui program sau unui traseu. Cinestie, poate punem de-o hora unirii printre pelicani (era sa spun palicari cu... padele) :noroc"

Iar acum urmeaza momentul publicitar :

- " Ne bagam " ? :ole:

Acum 3 saptamani ne-am intors de la Sfantu Gheorghe, si am tot fost pe canalele de acolo, Tataru, Turcesc, Buhaz-Zaton, Ciobanesc, La cherhana, etc.... e frumos dar nu ai pic de umbra cu exceptia zonei de peste dunare si anume la Cherhana, si putin pe Buhaz Zaton la intrare de pe Dunare si tot sa la intrare de pe Dunare pe Can Turcesc. In rest soare de te topesti. Sa mergi asa... pana la Sacalin si inapoi (contra curentului avand in vedere apele mari de anul asta). Credeti-ma ca nu se compara, complexul Buhaz-Zaton (Sf. Gh.) cu complexul Sontea-Fortuna (Tulcea-Maliuc), sunt intr-adevar zone total diferite, dar pe o zi calduroasa de vara, cu radiatii puternice... sa mergi pe un canal prin padure (sontea-Fortuna) parca e mai bine decat pe un canal prin stuf (Buhaz-Zaton).

Aici intervine si treaba cu cine mergi.... AIA E! si va invidiez ca sunteti atatia acolo ca va mai si cunoasteti si atunci nu ar mai conta ca-i una sau alta :) ca oricum ar iesi excelent.

Pentru cei care vor sa plece de la Sf Gh. pe data de 09 si vor sa vina cu noi pe traseul asta va rog anuntati :).

Noroc!
Cristi

Spre exemplu si eu ador sa ma dau cu caiacul pe canalul si canalutzele care duc de la Crisan spre lacul Bogdaproste, plus regiunea "Mila 23" (pentru ca e mai putin bantuita de mine). Imi plac zonele dinspre nord a bratului Sulina,de la Gorgova la Crisan, si cred ca ar fi oportun sa ne cunoastem numerele de telefon (era sa spun "schimb"...NU SCHIMB NIMIC, CE-AM INNEBUNIT ?!):)
Deci facem schimburi pentru cunoasterea numerelor de telefon, si dupa ce ajungem acolo , de comun acord incropim vreun program , vreun traseu si prin alte zone, decat la Sfantu' .iar pe Fortuna am fost pe vremea cand nu aveam caiac (anii '90) si am amintiri frumoase. Mi-ar place sa ma reintorc candva si pe acolo.

Ultima editare:
Salut Guzi,

Nu am inteles treaba cu "si dupa ce ajungem acolo , de comun acord incropim vreun program" ... daca te referi la TID la Sfantu Gheorghe, cu parere de rau te anunt ca nu voi fi prezent :(. Ar fi un chin sa vin cu voi avand in vedere ca am un sit on top mare si greoi si in ceea ce ma priveste, sa ma tin dupa oamenii cu caiace de dragul turei... nu imi surade. De aceea deocamdata raman cu turele prin Delta incete si sigure :). Iar cand o da Bunul sa imi permit un caiac atunci cu siguranta o sa fiu nelipsit la TID. :)

Eu tura asta o sa o fac cu caiachistii din TL plus 1-2 persoane care si participa la TID, de aceea incerc sa o cuplez cu finalul TID-ului ca oamenii sa poate sa vina de la Sfantu si apoi sa plecam spre Maliuc.

La asta ma gandeam si eu, sa ma/ne deplasam de la Sfantu Gheorghe undeva mai spre inima Deltei, sa ne intalnim si sa continuam. Deocamdata e prematur si deocamdata nu stim cum va fi evolutia vremii plus capitolul "alte chestii neprevazute".

Daca TID-ul se termina pe 9.09, adica Joi, plecarea ar fi pe 10 (vineri) cu intoarcere pe 14 (marti). Ar fi fost OK sa ne intoarcem pe 13 (luni) dar nu este pasager la intoarcere in ziua aceea.

Kayaking in Delta

La asta ma gandeam si eu, sa ma/ne deplasam de la Sfantu Gheorghe undeva mai spre inima Deltei, sa ne intalnim si sa continuam. Deocamdata e prematur si deocamdata nu stim cum va fi evolutia vremii plus capitolul "alte chestii neprevazute".

Salut,

am fost in Delta si am terminat intr-un gonflabil si Sulina si Sfantu Gheorghe in 2010 exact in perioada Iunie cand era apa sus si in august.

Daca va pasioneaza pregatim o tura in MAI DIN BAZIAS PANA LA TULCEA si in August din Tulcea pana ain Sfl Gh.

am creat pagina facebook Danube Delta Kayaking cu poze si traseu si filme. Haideti si voi.
http://www.facebook.com/pages/Danube-Delta-Kayaking/156917961036472

Florin

Salut,

am fost in Delta si am terminat intr-un gonflabil si Sulina si Sfantu Gheorghe in 2010 exact in perioada Iunie cand era apa sus si in august.

Daca va pasioneaza pregatim o tura in MAI DIN BAZIAS PANA LA TULCEA si in August din Tulcea pana ain Sfl Gh.

am creat pagina facebook Danube Delta Kayaking cu poze si traseu si filme. Haideti si voi.
http://www.facebook.com/pages/Danube-Delta-Kayaking/156917961036472

Florin

Foarte frumos filmul, Florine ! :)
Cand ati organizat tura din mai ? Daca e la sfarsitul lui mai, va astept in Giurgiu ( intr-un caiac de 8m cu vele :) )...si continuam traseul impreuna.

Back
Sus