TV & Radio

skipper

RYA Instructor
Postati aici tot ce apare la posturile TV si radio despre iahting, barci si adiacente.

Iata un exemplu: dumineca la 17.30 pe Antena 2 la emisiunea Rebeca Andrei Zaharescu ne va explica (inca o data) cum e cu barcile si de ce e iahtingul scump.

Emisiunea pe care v-o recomand din tot sufletul este Thalassa in fiecare marti la 22.00 pe TV5.

Eu dar sant foarte dezamagit de ei: stiri vechi si foarte vechi, reportaje insipide, reluari peste reluari ani de zile la rand. Imi dau impresia de post tv care incearca sa fie cat mai ieftini, un fel de OTV.

Am sa ma uit marti seara la Thalassa ... dar asa vrea si un post TV dedicat sailingului...e bun topicul asta...eu nu stiam de emisiunea pe TV5.

Am sa ma uit marti seara la Thalassa ... dar asa vrea si un post TV dedicat sailingului...e bun topicul asta...eu nu stiam de emisiunea pe TV5.

Acum sant abonat la cablu la UPC si am un canal care se cheama Yacht&Sail, scos tot de niste italieni. Macar astia mai dau stiri din competitiile in desfasurare, rare si scurte dar mai dau. Dar unele emisiuni si reluari imi cam miros a "Sailing Channel". Mascalzoni latini!
Programul emisiunilor este aici!

Thalasssa de pe TV5 e o emisiune legendara pt ca e foarte bine facuta, acopera tot globul si se adreseaza celor indragostiti de mare. Fara fitze, fara fandoseli, fara sampanie in deschiderea emisiunii, intr-un spirit foarte democratic, care, vai, noua ne lipseste atat de mult si cand e vorba de un sport atat de frumos.
Acum cativa ani francezii au incercat sa intrerupa emisiunea - cum s-a intamplat cu Ushuaia lui Nicolas Hulot, cine si-o mai aduce aminte de prin anii '90. LA protestele telespectatorilor au reluat-o in urmatorul sezon si de atunci se difuzeaza an de an iar episoadele ei circula pe internet la programele P2P la aceeasi cerere cu filmele de aventuri!
Din nefericire nu se mai da in reluare dumineca de vreo 2 ani asa ca e musai de vazut marti seara.

Ultima editare:
Acum -dumineca 25 jan, 22.00 - e un documentar despre catastrofala cursa Fastnet din '79 pe Discovery. Probabil ca il vor mai da in reluare zilele urmatoare.

Thalassa

Vad ca in 2009 Thalassa s-a mutata sambata la ora 15, ora Romaniei.

Ultima editare:
Samabata asta - 14 feb - printre alte subiecte neinteresante, gen Bora-Bora si Polinezia, este si un reportaj despre Soimul Maltez!

In sfarsit, dupa ani buni de cand ma uit la canalul asta, am vazut ceva despre Romania la Yacht&Sail TV. A fost un reportaj de 5 minute despre etapa de Class A Offshore Championship de la Mamaia. Erau toti foarte incantati de organizare si de conditii. Poate ca Mazare avea pana la urma dreptate!

Ultima editare:
Peste o ora si jumate, la 01.10 pe TVR2 un film cu marinari: Marinarii rătăciţi Cu o nava ce se cheama Aldebaran si cu actrita din Amelie!

Maine: Thalassa si la Sailing Channel un reportaj despre piratii contemporani!

Sezonul asta TV5 transmite in direct Thalassa tot sambata dar au schimbat ora: 19.30 ora B. Astazi acum:Portugalia, Cabo Verde, goeleta Tara...

Peste 40 de minute, la ora 19, documentar pe Explorer Viasat despre traversarea cu vele a Atlanticului de catre magnatul britanic Richard Branson, impreuna cu familia :rolleyes:.

Pana la urma a fost o tentativa de stabilire a unui nou record la traversarea Atlanticului, care record din pacate n-a mai fost atins, din cauza vremii crancene, care le-a rupt randa, si au fost nevoiti sa renunte si sa se retraga in Bermude. Totusi, in spiritul Branson, "we'll live to fight another day" :).

Back
Sus