Un şoricel de apă sărată

Arata bine modelul tau, dar e mai spre mini-transat:). Nu am folosit inca Hulls, imi place ca exporta si dxf-uri. Mie cel mai intuitiv program de design mi se pare Hullform, pe care de obicei creez corpul dupa parametrii doriti, dupa care export .vrl in Freeship, de unde scot direct desfasuratele in .dxf, calculez greutatea corpului, adaug layere, ma joc cu hidrodinamica...
 
Arata bine jucaria, dar singura chestie care nu-mi place sunt c_aiele alea 2 de pe roof, te ia dracu de caldura in cabina pe timp de canicula din cauza lor. E misto ca din poza pe care ai postat-o se poate scoate foarte usor un plan de forme aproximativ, din cauza ca are gurnele gata figurate in cele 2 vederi principale. In cazul asta, se poate introduce in Hullform tabelul offset aproximativ, apoi prin import in Freeship se pot scoate direct desfasuratele dxf pentru stitch&glue :). Daca poti, da-ne si noua linkul unde gasim mai multe informatii despre barcuta, poate exista inclusiv un desen al velaturii.
 
In mod cert sint demodat. Mie nu-mi surid ambarcatiunile carora le lipseste partea din spate. Parca sint taiate cu barda si tot astept sa mai vina ceva dupa ele. Ma refer si la "Generali le Bateau" postata de skipper si la "soricel". In cazul soricelului, pare a fi pusa pe piata ca barca oceanica. Nu m-am uitat la clasificare, dar mi se pare prea mica pentru voiaje in larg si prea plina de calitati pentru ape protejate. Am luat in consideratie dimensiunea ei/lui si toate celelalte optiuni, inclusiv cele doua hublouri care l-au enervat pe Vali. Cel ce-o prezenta spunea ca pluteste in orice pozitie, chiar si invers. Probabil baietii lui Custeau au comandat deja citeva ca sa poata studia linistiti ce se-ntimpla pe sub apa.
Si in final .... este prea mare pentru:

http://www.aroundinten.com/index.html
 
In mod cert sint demodat. Mie nu-mi surid ambarcatiunile carora le lipseste partea din spate. Parca sint taiate cu barda si tot astept sa mai vina ceva dupa ele. Ma refer si la "Generali le Bateau" postata de skipper si la "soricel". ...

Au forma asta asemanatoare cu o placa de surf taiata la jumatate pentru ca tocmai asta se asteapta de la ele sa faca:surf! Sant destule fileme pe youtube pt demonstrat asta. Am postat si eu unul cu Piratii din Caraibe, barca VOR 70, unde numai asta face, surf pe valuri. Vizitati orice site al echipelor din VOR si vedeti filmele in care barcile astea planeaza nu plutesc!
La 15-17 noduri viteza lor medie, orice barca clasica bazata pe deplasament e depasita, asa ca s-au inspirata de la ce-au avut mai la indemana.
Ce ma mira este ca vad acelasi tip de design la barci mult mai cuminti, cum e soricelul asta si chiar la unele cruisere recente. Probabil ca nu se asteapta de la ele 17 nd ci doar hull-speed.
 
... Ce ma mira este ca vad acelasi tip de design la barci mult mai cuminti, cum e soricelul asta si chiar la unele cruisere recente. Probabil ca nu se asteapta de la ele 17 nd ci doar hull-speed.

Asta ma mira si pe mine. Eu as alege un cruiser folosind alte criterii (nu 17nd. viteza si nu hull-speed sau surfing). Comparam "bestii" total diferite .... (Porsche cu o duba VW dinainte de razboi) ... Iar cei cu barcile de serie ... copiaza ca sa reduca din costuri ... si in curind vom avea doar jumatati de barci performante ...
Si cind barca doreste sa "zboaare" citi dintre noi sint dispusi s-o lase?
 
Asta ma mira si pe mine. Eu as alege un cruiser folosind alte criterii (nu 17nd. viteza si nu hull-speed sau surfing). Comparam "bestii" total diferite .... (Porsche cu o duba VW dinainte de razboi) ... Iar cei cu barcile de serie ... copiaza ca sa reduca din costuri ... si in curind vom avea doar jumatati de barci performante ...
Si cind barca doreste sa "zboaare" citi dintre noi sint dispusi s-o lase?

E tot un soi de fitza universala: alo, veniti sa vedeti ce barca de curse am eu!
 
Cred ca trendul asta e doar o moda si e imprumutat de la barcile de curse, fiindca de ceva ani si barcile cuminti au puntea lata la pupa, chiar daca se misca in regim de deplasament. Din ce stiu, dintre barcile mici, doar clasa Mini-transat sare binisor de hull-speed, avand si forma corpului, si deplasamentul, si velatura facute pentru glisare. Soricelul totusi nu cred ca ar iesi in glisare, e prea mic catargul ca sa prinda vant bun pe mare montata. Sunt de aceeasi parere cu Aurelian, e o barca foarte buna pentru ape interioare sau croaziere costiere. Poate e buna si pentru ocean, dar cred ca multi ar prefera totusi ceva mai mult confort. Eu de exemplu am probleme la expunerea la soare, si as fi preferat o tenda-bimini ceva, cat de mica.
 

Back
Sus