Vand caiac Bic Sport Bilbao + (optional) costum de neopren

Vand un caiac sit-on-top Bic Sport Bilbao.

2009_04_04_1693.jpg

IMG_8087.JPG

IMG_8088.JPG

IMG_8086.JPG

IMG_8080.jpg

IMG_8085.JPG

IMG_8084.JPG

IMG_8083.JPG

IMG_8082.JPG

IMG_8081.JPG

Pret: 1500 lei.

Inclus in pret:
- caiac Bic Sport Bilbao culoare galbena.
- padela Bic Sport dintr-o bucata;
- scaun Bic Sport (folosit o data- nu apare in poza, a fost cumparat ulterior);
- vesta de salvare pentru o persoana mai mare (cca. 100kg)

Caiacul este in stare excelenta. Il am din 2008 dar l-am folosit de vreo 5-6 ori pe Herastrau, Snagov si la mare.

Are cateva zgarieturi usoare inevitabile dar nimic care sa ii afecteze performantele si siguranta in timp.

A fost pastrat intr-o magazie ferit de soare (desi este tratat impotriva UV) si intemperii.

Nu vand nimic separat din cele enumerate mai sus.

Optional daca cumparatorul are in jur de 1.8m inaltime si 100-110kg, vand costum de neopren din doua bucati special pentru caiac la pretul de 400 lei.

Costumul consta in:
- pantaloni cu bretele ( LONG JOHN SMILER)
- vesta (BOLERO RAFTER)
- incaltaminte marimea 44.

Costumul a fost pastrat in conditii optime pe un umeras pentru ca neoprenul sa nu se taie in timp de la eventualele riduri care ar aparea.

Este perfect pentru lunile reci.

Toate au fost cumparate de la Hibiscussport.ro

Cele de mai sus pot fi vizionate in Bucuresti in sectorul 1 (foarte aproape de Herastrau). Anuntati-ma cu 1-2 zile inainte ca sa le sterg de praf :).

Pretul NU este negociabil. Consider ca am lasat destul.

Nu trimit prin curier în alte localități.

Telefon: 0740.064.277

Ultima editare:
viteza

se poate merge contra Muresului cu ea, daca nu esti sportiv, ci doar de forta fizica medie? (fara sa obosesti?)

Contra Muresului... unde? De la Arad in aval poti merge contra Muresului si cu o saltea pneumatica, in timp ce pe defileul Toplita-Deda... e greu si cu caiace de whitewater :) Ca sa iti dau un raspuns mai pe inteles, caiacul asta se situeaza, din punctul de vedere al vitezei, undeva intre caiacele gonflabile si cele de tura, rigide.

intrebarea se refera la arad ca sunt din arad, si care ar fi viteza cu care se deplaseaza la efort mediu

@plop
Eu sunt detinatorul unui Bilbao, de care sunt multumit.Caiacele sunt de mai multe feluri.Bilbao este un caiac foarte bun pentru un incepator pentru ca este foarte stabil, se manevreaza usor,are o directie buna si se comporta bine pe ape linistite si chiar si cu valuri.Cel mai important lucru,din punctul meu de vedere, este faptul ca este nescufundabil si te urci usor in el dupa o rasturnare.Bilbao este de fapt un flotor.Polietilena din care este confectionat este rezistenta,nu flexeaza pe apa, eu am dat cu el de maluri, pietre, de l-au luat dracii si abia s-a zgariat usor.Pentru plimbari de agrement,ture scurte,plaja, distractie pe apa, este un caiac excelent, iar viteza este suficient de buna.Din postarile tale am observat ca ti-ai dori un caiac cu o viteza buna la un efort minim.Eu detin si un caiac sit-in de tura Riot Enduro 12,foarte fain caiacul, stabil, cokpit spatios, confortabil, are viteza si directia mult mai bune decat Bilbao, dar asta il folosesc pentru ture mai lungi si sa ma antrenez.Dezavantajul este daca te rastorni si nu esti sportiv urci foarte greu in caiac sau poate deloc.Trebuie sa il tragi inot pana la mal, golesti apa din el iar apoi te intorci pe apa.Despre caiacele de competitie nu pot sa-ti spun nimic pentru ca nu le-am probat, dar am mers in paralel cu un prieten ce detine un asemenea caiac si iti trebuie ceva experienta sa nu te rastorni, cam faci echilibristica, te stabilizezi din padela, dar ca viteza merge racheta pe apa.Important in alegerea unui caiac este sa stii de la bun inceput pentru ce fel de activitate vrei sa il folosesti,pe ce fel de ape, ce doresti sa iti ofere acel caiac.Daca vi cu mai multe detalii despre ce ti-ai dori, poate colegii de forum o sa vina cu explicatii si recomandari concrete.Un lucru ramane cert:caiac ce se deplaseaza fara efort si fara sa te stropesti nu exista.Viteza tine si de cum padelezi, usor sau mai repede.
Picture090.jpg
Picture101.jpg

Ultima editare:
mulltumesc mult ovidiu de comentariu, eu is incepator nu am avut niciodata barca, dar stau pe malul muresului in Arad, am 54 de ani, nu am facut sport la viata mea, decat mers pe bicicleta, si inot la mures, vara. si m-am gandit " sa ma dau si eu pe mures" cu ceva...
nu am nevoie de viteza nu stiu cat de mare, dar as vrea sa pot merge si in amonte pe mures, sa nu stau pe loc, sau sa merg numai la vale, si sa trag barca inapoi pe mal pana acasa... bilbao, mi-a trezit interesul ca are o rotita de carat pe asfalt si pe pamant, si il pot duce de acasa la mures, am vreo 50m, is aproape...
caiacele de viteza is inguste si instabile, alea late au viteza mai mica... asa ca se pare ca nu este caiac usor (de carat), ieftin , stabil si rapid, toate astea deodata.
cu o barca obisnuita nici o sansa sa mergi contra sensului de curgere al muresului, se pare ca doar cu caiac...
ar fi suficient sa pot merge impotriva sensului de curgere al muresului, sa spunem cu 2 km/ora, e suficient, dar cu efortul cu care merg cu bicicleta, sa spunem cu 12 km / ora, unde pot merge o ora fara sa obosesc... mi-ar place o hidrobicicleta in care sa stai vertical si sa pedalezi , dar nu se vinde pe aici asa ceva....

Ultima editare:
asa ceva mi-ar place, amandoua is stil catamaran

Atașamente

• FISHING_KAYAKS_2011.jpg
    FISHING_KAYAKS_2011.jpg
    93.1 KB · Vizualizări: 604
  • Hydrobike-Explorer-1-Large.gif
    Hydrobike-Explorer-1-Large.gif
    23.1 KB · Vizualizări: 102
@plop,
Pentru transportul caiacelor sunt carucioare speciale care se pot folosi pe orice teren ‪Bilbao - presentation‬‏ - YouTube .Sunt super faine catamaranele din poze,pacat ca nu se gasesc si la noi.Poate se supara initiatorul topicului, omul vrea sa vanda caiacul iar noi facem comentarii si deviem subiectul.Acum pentru ca am gresit, cel putin sa o stricam de tot.Uite ceva ce cred ca ti-ar placea ‪A Kayak You Can Pedal‬‏ - YouTube .La noi se gaseste o varianta cu un alt sistem de propulsie Hobie Mirage Outback - Caiace – NauticLife ‪Hobie Mirage Drive in a Bell "Rob Roy" 15‬‏ - YouTube ,insa pretul este cam descurajant.Se gasesc si caiace la care se poate adapta motor electric sau un mic motor termic :: HIBISCUS SPORT, Caiac Trinidad :: ‪Kayak motorized electric Pesca bolentino Bic Sport Motorizzata elettrica Torqeedo Travel 503.‬‏ - YouTube ,dar caiacelor cel mai bine li se potriveste padela.

@plop,
Pentru transportul caiacelor sunt carucioare speciale care se pot folosi pe orice teren ‪Bilbao - presentation‬‏ - YouTube .Sunt super faine catamaranele din poze,pacat ca nu se gasesc si la noi.Poate se supara initiatorul topicului, omul vrea sa vanda caiacul iar noi facem comentarii si deviem subiectul.Acum pentru ca am gresit, cel putin sa o stricam de tot.Uite ceva ce cred ca ti-ar placea ‪A Kayak You Can Pedal‬‏ - YouTube .La noi se gaseste o varianta cu un alt sistem de propulsie Hobie Mirage Outback - Caiace – NauticLife ‪Hobie Mirage Drive in a Bell "Rob Roy" 15‬‏ - YouTube ,insa pretul este cam descurajant.Se gasesc si caiace la care se poate adapta motor electric sau un mic motor termic :: HIBISCUS SPORT, Caiac Trinidad :: ‪Kayak motorized electric Pesca bolentino Bic Sport Motorizzata elettrica Torqeedo Travel 503.‬‏ - YouTube ,dar caiacelor cel mai bine li se potriveste padela.

am vazut filmuletele si inainte... cele cu motor nu ma intereseaza ca vreau sa fac miscare, alea cu pedal drive, si cele cu aripi de pinguin, nu is bune ca stai intins in pozitia de pedalat si nu e bine ca dupa juma de ora te doare spatele si picioarele, (exista aricole pe seama asta, http://wavewalk.com/blog/2010/10/11/paddle-vs-pedal-drive-in-common-fishing-kayaks/ ca trebuie neaparat sa stai VERTICAL, la pedalat stil bicicleta... trinidat este de 2 pers una nu ar sta bine, si nu e asa rapid, nu are rotita de transport... carucior special cu doua roti nu vreau sa iau ca nu vreau sa il car dupa aia in barca... ma mai gandesc vreo 2 zile si poate iau caiacu asta de pe pagina asta bilbao... are si vasla si scaun.... ( si vine mai ieftin ca nou cu vasla si scaun) in filmulete, astia inoata subacvatic fara tub de oxigen, deci is bun inotatori, si in barca poarta vesta ciudat in apa inoata bine, si in barca au vesta... la ce bun daca stiu sa inoate bine, sa mai puna vesta... lesina in barca?

@plop,
Bilbao, cred ca este o alegere buna,are calitatile pe care le doresti si este un caiac frumos.Chiar astazi am facut o iesire cu Bilbao si m-am distrat extraordinar.Am facut perimetrul Cincis-ului, chiar am facut comparatie din punct de vedere al vitezei cu Enduro 12 si este ok, nu este o diferenta foarte mare.Am facut si o baie in mijlocul lacului, am urcat usor in caiac, m-am bronzat si am reusit sa stau in picioare in caiac(secretul este sa tii capul vertical, sa nu il balansezi stanga-dreapta si sa te echilibrezi din talie).Raportul pret-calitate eu spun ca este corect, iar accesoriile separat(vesta,padela,scaunul si sacul impermeabil) costa 400-500 lei.Succes si distractie placuta pe apa!
Picture034.jpg
Picture049.jpg
Picture012.jpg
Picture003.jpg

Ultima editare:
azi m-am jucat pe mures, am luat 2 baxuri de ampora, leam taiat, lipit cu spuma de aia ce se pune la geamuri de termopan de fixat in perete.
am pus deasupra pe flotoarele de ampora (2.5m lungime, 20cm latime, 50 cm adancime-cam mare, trebuie sa mai tai din ele), scandura, pe care am fixat un scaun.
intre flotoare am distanta de 1.5m... (la 70cm distanta,cum era initial se rastoarna) la 1.5m e stabil.
in picioare am luat labe de scafandru pt propulsie...
si am mers cu spatele... a fost ok dar nicicum nu am putut schimba directia de mers, desi am dat cu labele asimetric intre cele 2 flotoare, (aproape de unul din flotoare), degeaba... a trebuit sa astept sa se roteasca el singur sa fie perpendicular pe mures, si atunci am putut sa ies la mal...
cred ca daca as pune o carma, ar trebui sa fie mai adanca decat flotoarele , ca sa aiba efect?....

Plop,
Bilbao merge bine pentru ce vrei tu. M-am dat pe Mures cu el amonte/aval. Evident, in amonte, nu trebuie sa padelezi in mijlocul curentului ci spre tarm unde apa are viteza mica. Am facut intrari in eddy, traversari contra curent, tot tacamul.
Trebuie sa exersezi revenirea in caiac dupa rasturnare, intr-un loc cu apa mai mica si statatoare pana intelegi cum functioneaza si capeti rutina. Astfel, in caz de rasturnare, nu va trebui sa improvizezi
Ovidiu, ca sa scapi de problema cu inotul la mal, exerseaza roll-ul. iti ia max un sezon sa-l stapanesti probabil dar apoi esti suveran

treaba de viteze relative Alex daca viteza ta de croaziera e mai mare decat viteza curentului, avansezi daca nu, mergi cu spatele.

Da, logic. Rapsunsul meu mai exact este "nu stiu cu ce viteza curge Muresul ca sa stiu daca se poate merge impotriva curentului cu un caiac" :).

pe langa tarm, Muresul, sigur nu este vijelios la Arad, de acolo si sfatul meu catre Plop . Apropos, cam ce croaziera atingi cu Bilbao? Am facut o tura cu el pe mare acum doua saptamani dar nu am putut aprecia, neavand repere spatiu/timp

Din pacate nu stiu. Nu m-au interesat niciodata statisticile. Am facut plimbari de placere cu opriri dese pentru fotografiat. Oricum s-a miscat decent incat sa nu remarc ca as fi prea lent.

@klimm
Riot Enduro 12 este foarte stabil,chiar mai stabil decat Bilbao.M-am rasturnat intentionat sa vad daca pot sa urc in caiac.Am reusit sa urc fara probleme in stilul "rodeo", cred ca se numeste.Am intors din nou caiacul cu chila pe apa, si l-am calarit prin pupa, am vazut cum se face pe youtube.Roll-ul mi se pare complicat,nu sunt mare inotator, iar Enduro 12 avand cokpit-ul destul de mare, practic in momentul rasturnarii te arunca afara.Domnisoara din film m-a invatat cum se reintra in sit-in ‪How to get back into a kayak‬‏ - YouTube

@Ovidiu66; nu o sa polemizam pe o problema tehnica, in definitiv putem deschide un nou thread pe aceasta tema.
Alex 78 a deschis threadul ca sa-si vanda caiacul.
Alex, iti urez un cumparator rapid si-mi cer scuze ca am intervenit colateral

Back
Sus