velier lemn

daca in interior e ok,nu are urme de umezeala(putregai),reparatii in graba,acoperiri cu vopsea.......si mai intra in pret si peridocul ....salta-l !asta numai daca i-ti place sa navighezi cu vele si nu ai boala motoarelor.cu un 4-8 cp poti sa-l deplasezi economic si mutumitor ca viteza.bafta!
 
nu stiu cum e in int. e in germania la marea nordului. in pret e inclus si peridocul. proprietarul pare serios e doctor. din pacate kiel e f departe.
 
sint interesat daca stie cineva ce tehnica de constructie au folosit. ideea e ca nu e imbracat in nici o rasina si nu e nici calafatuit. cred ca scandurile sint nut si fader. proprietarul zice ca e dat cu PU. cum de nu intra apa. il tine cand pe uscat in loc curat cand in apa.
 
Intereseaza-te de anul de fabricatie si firma producatoare.De obicei la ambarcatiunile din lemn se folosesc shipci cu marginile convex concave ca sa se adpteze mai usor curburii coastelor.Adica un fel de feder nut original.Cat priveste PU care inseamna poliuretan prescurtat,poate fi spuma umplut cu el sa-l faca nescufundabil sau sa fie vopsit cu vopsea poliuretanica care e printre cele mai bune pentru barci.Exista si rasina poliuretanica dar nu am auzit sa fie folosita la barci pentru imbracari sau alte proceduri.
 
Lemnul este sigur acoperit in rasina, poate epoxidica sau poliesterica.
Nu pot sa zic nimic de pret, la barci din lemn pretul este cam subiectiv.
O asemenea barca cere multa atentie, orice zgarietura sau busitura se repara greu (nu stii ce rasina s-a folosit...)
Nu m-as baga la o barca asa de veche din lemn numai daca cunosc istoria barcii si pe proprietar dar si asa este riscant si costisitor.
Bafta.
 
Salut...ma intereseaza daca in romania exista vreun producator de veliere din lemn si cam pe unde s-ar situa ca preturi...multumesc
 

Back
Sus