salut comunitatea barcaholica,mi-ati redat speranta! sunt un timid aspirant in aceasta comunitate,dar pe care o respect si as dori sa-mi intaresc spusele prin fapte. de prin 1986,fiind elev la institutul de marina si indragostit de navigatie,din anul I am facut practica aceea la Palazu Mare,ne-am dat cu mahoanele,fostele barci de salvare de pe Bricul Mircea,pe langa trasul la rame li se montau si catarg,greement,panze...aici moment de break! s-a produs un soc in inima bietului taran provenit de la glie in seniorala lume a alunecarii silentioase,adica am facut cunostinta cu senzatiile generate de alunecarea silentioasa si solemna. de yachting pe vremea aceea se ocupa 'nea Alecu',asa ca am purces la represalii si dupa un scurt periplu pe Optimst am ajuns la clasa 420. atat despre motivele ce ma aduc aici,fara sa mai vorbim ca datorita meseriei am batut toate marinele din porturile de escala ale vaporului si salivam la bijuteriile de acolo. am facut un prim pas,am contactat scoala d-nului Ambrozie pentru permis de veliere,pt ca degeaba am eu permis de camion daca n-am de dacie,se cuvine sa fiu iar scolar...
SOS-1. credeti ca e deplasat sa optez catre o barca de vreo 7m chiar de la inceput? ma refer la un sh,si de ce,pentru ca la vreo 6.90m o pot aduca pe peridoc in tara,nu alerg dupa acte din cate am inteles musai sa fie maritima si musai sa poata face drumul c-ta-tulcea pe mare si dunare.
2. pot conta pe ajutorul celor din comunitate la primele iesiri,ca voi fi indrumat,ma rog,va dati seama ca am nevoie de experienta cuiva trecut prin iesiri cu veliere,sa-mi imparataseasca din experienta lui/lor despre mai tot ce inseamna aceasta pasiune?
3. iar,credeti ca e deplasat sa spun ca targetez voiajul de noua zeelanda?
voi lucra la definirea mea ca si velist,intens si asiduu dar experienta voastra si scoala d-nului Ambrozie sper sa ma apropie de visul meu mai repede decat as face-o singur ,pentru ca permisul de dacie inca se ia romaneste de la anr,dar asta nu o sa o intereseze pe mare,asa ca am optat pentru RYA si asta tot de-aici de pe forum.
SOS-1. credeti ca e deplasat sa optez catre o barca de vreo 7m chiar de la inceput? ma refer la un sh,si de ce,pentru ca la vreo 6.90m o pot aduca pe peridoc in tara,nu alerg dupa acte din cate am inteles musai sa fie maritima si musai sa poata face drumul c-ta-tulcea pe mare si dunare.
2. pot conta pe ajutorul celor din comunitate la primele iesiri,ca voi fi indrumat,ma rog,va dati seama ca am nevoie de experienta cuiva trecut prin iesiri cu veliere,sa-mi imparataseasca din experienta lui/lor despre mai tot ce inseamna aceasta pasiune?
3. iar,credeti ca e deplasat sa spun ca targetez voiajul de noua zeelanda?
voi lucra la definirea mea ca si velist,intens si asiduu dar experienta voastra si scoala d-nului Ambrozie sper sa ma apropie de visul meu mai repede decat as face-o singur ,pentru ca permisul de dacie inca se ia romaneste de la anr,dar asta nu o sa o intereseze pe mare,asa ca am optat pentru RYA si asta tot de-aici de pe forum.