Vendée Globe 2024

FACEȚI CUNOȘTINȚĂ CU GILOU, CÂȘTIGĂTORUL REGATEI VIRTUALE VENDÉE GLOBE 2024

"Skipper Gilou", al cărui nume real este Gilles Boulard, a câștigat Vendée Globe virtual dintr-un total de 826.377 de concurenți în urmă cu o săptămână, după 75 de zile, 14 ore și 41 de minute de cursă.
In vărstă de 39 de ani, din Lyon a venit în satul Vendée Globe weekendul trecut și a urmărit-o direct pe Clarisse Crémer navigând pe canal.
Aflați mai multe despre un marinar virtual câștigător care nu navighează.

VENDÉE GLOBE : POȚI SĂ TE PREZINȚI?

Skipper GILOU

Numele meu este Gilles, voi împlini patruzeci de ani în trei zile. Lucrez în IT ca dezvoltator web și locuiesc în regiunea Lyon. Am doi copii de 8 și 12 ani. Soția mea participă și ea la Virtual Regatta, iar noi am fost rivali la acest Vendée Globe.

VENDÉE GLOBE : CUM AI ÎNCEPUT CU VIRTUAL REGATTA?

Skipper GILOU
Am descoperit Virtual Regatta în timpul Vendée Globe 2020 în timp ce eram în carantină. Am devenit interesat de joc, am luat o pauză și m-am întors pentru această ediție a Vendée Globe. Există multe interacțiuni în cadrul comunității de jocuri și am învățat totul pe parcurs. Câștigarea necesită puțină intuiție și puțin noroc.

VENDÉE GLOBE : CUM AU FOST ORGANIZATE ZILELE TALE DE "NAVIGAȚIE" TIMP DE 75 DE ZILE?

Skipper GILOU
Când încep ceva, mă dedic pe deplin la asta. Inițial, nu aveam o rutină fixă. Toată lumea își propune să câștige. La începutul lunii ianuarie, când m-am aflat în frunte și aproape de linia de sosire, mi-am dat seama că ar putea exista o oportunitate. De atunci, nu am ratat nicio actualizare. Mai exact, am făcut ultimele ajustări în jurul miezului nopții, m-am trezit la 4:30 dimineața și m-am conectat de mai multe ori pe zi, ajustându-mi programul cu flexibilitatea telemuncii.

VENDÉE GLOBE : AI URMĂRIT VENDÉE GLOBE ÎNAINTE DE ASTA?

Skipper GILOU
Virtual Regatta a fost cea care m-a determinat să urmăresc Vendée Globe. Apreciez aspectul aventuros al acestei curse. Am urmărit cursa, în special bărcile de lângă mine pe traseu. Am urmărit Vendée Live, în special rapoartele meteo și cronicile Regatei Virtuale.

VENDÉE GLOBE : TE-AI PUTUT BUCURA DE ÎNTOARCEREA PE CANAL A LUI CLARISSE CRÉMER. CUM AI TRĂIT ACEST MOMENT?

Skipper GILOU
Nu navighez și nu am nicio legătură cu navigația. Pentru mine, în canal, apele erau calme, iar vremea era minunată, adăugând la experiență. A fi parte din întregul eveniment a fost o experiență memorabilă. Am urmărit câteva clipuri pe YouTube, așa că știam la ce să mă aștept, dar a fost mai impresionant să fiu la eveniment.

Back
Sus