Vreau sa procur materiale

Salut sunt nou pe forumul dumneavoastra.Vreau sa procur materiale pt o barca,respectiv placajul marin, de diferite grosimi.i-mi indicati va rog un furnizor sau o adresa de e-mail, un site. Scuze daca intrebarea a mai fost pusa.

multumesc pentru raspuns.Vreau sa construiesc "Sea Hawk",(site boat plans) dar cred ca este o lucrare foarte grea pentru prima barca adevarata la scara 1/1 si de acea am inceput cu o macheta la sc.1/100 si lista de materiale si furnizori.Ma bazez pe experienta acumulata ca navomodelist.

salut Costele si bine ai venit p-aici ,
la fel ca Gigel te trimit si eu tot la cei de la Holver ,i-i gasesti in Militari ,pe langa magazinu' Carrefour.
spor la treaba si fii fara griji ;nimic nu e prea greu cu ajutorul baietilor de pe aici ,doar ceri ajutorul si vei fi indrumat!:)
sa traiesti :noroc:!

Materiale Placaj marin... Incepator

Salut, am vazut si eu discutia, am retinut acest HOLVER ca furnizor si imi este la indemana sa achizitionez de la ei placaj marin. As dori sa incep si eu sa fac o piroga draguta pentru inceput.... Sunt foarte entuziast, insa imi lipseste experienta, am citit mult pe acest site, insa acest placaj marin de la HOLVER, este acel TEGO?
Am cumparat diferite unelte pentru prelucrarea lemnului plus prese, dar usor, usor, nu ma grabesc, ca rezultatele sa fie cele asteptate... Am de invatat...
Daca ma puteti ajuta si cu un sfat privind adezivii pentru placaj, sau rasina epoxidica necesara, un furnizor ceva, cu preturi mai bunicele....
M-am uitat in lista de produse de la ei si nu am reusit sa identific placajul propice pentru barcute...

Aici este piroga pe care as dori sa o realizez, insa la dimensiuni mai mici si anume lungime 2,45 m lungime, cam cat lungimea placajului, pentru a nu mai prelungi placajele, binenteles metoda stich&glue....
http://www.levelt.net/boatindexpage.html

E al naibii de greu sa faci pe prostul (incepatorul), dar fara curajul asta, nu ajungi ,,cunoscatorul"

Multumesc!

Ultima editare:
...acest placaj marin de la HOLVER, este acel TEGO?
M-am uitat in lista de produse de la ei si nu am reusit sa identific placajul propice pentru barcute...
Aici este piroga pe care as dori sa o realizez, insa la dimensiuni mai mici si anume lungime 2,45 m lungime, cam cat lungimea placajului, pentru a nu mai prelungi placajele, binenteles metoda stich&glue....
http://www.levelt.net/boatindexpage.html

Nu e tego, e un placaj din lemn de okoume incleiat cu adezivi rezistenti la apa (in principal resorcinol), spre deosebire de tego, care e facut din lemn comun (fag, plop etc), incleiat si protejat cu rasini fenolice, care au o comportare proasta in combinatie cu rasinile folosite la barci. Cauta in oferta placaj okoume cu incleiere BFU 100, ala e placajul pentru barcute.
Rasini gasesti la Polydis, poti cumpara si cantitati mici (minim un kit de 3,3 kg rasina si 1 kg intaritor).
Daca faci piroga la 2,45 metri, trebuie s-o faci mai lata si mai burduhanoasa, ca sa aiba destula flotabilitate. Eu cred totusi ca-i mai bine sa respecti planul original, si poate ar fi o idee sa faci canoea celebra din 2 foi de placaj de la bateau.com, cu care anul asta impaiatu a facut tot traseul romanesc al TID-ului :).

Am citit pe forum despre voi. Va respect curajul si experienta.aAm sa va cer ajutorul cand voi fi in dificultate si chiar am o intrebare: metoda stich&glue exclude de la inatarirea si fixarea partilor holsuruburile. eu le-as folosii dar caut unele care sa nu rugineasca(alama,inxox)ma puteti ajuta cu un furnizor?

"Rocast" e solutia pentru treaba asta ,la ei gasesti holzsuruburi de alama (nu stiu daca si de inox) dar sigur te va speria pretul, deoarece se vand la cutii cu multe bucati ,asa ca-ti recomand cu caldura holzsuruburi zincate ,inmuiate in epoxy si ulterior acoperite cu rasina si fibra !eu am procedat in felul urmator la fiecare holzsurub ; l-am insurubat ,l-am scos ,am bagat cu seringa epoxy in gaura apoi am bagat holzsurubul la loc!poate pare dificil dar merge rapid .:banana:

ah, metoda stich'n glue nu cred ca exclude prinderea cu holzsuruburi sau cuie de alama sau inox!
vis-a vis de cuiele de inox ,pe care nu le prea gasesti ; electrozi de inox , se elimina pasta de pe ei ,se taie la lungimea dorita, se ascut si .......................voila de vezi!

Ultima editare:
multumesc

Nu e tego, e un placaj din lemn de okoume incleiat cu adezivi rezistenti la apa (in principal resorcinol), spre deosebire de tego, care e facut din lemn comun (fag, plop etc), incleiat si protejat cu rasini fenolice, care au o comportare proasta in combinatie cu rasinile folosite la barci. Cauta in oferta placaj okoume cu incleiere BFU 100, ala e placajul pentru barcute.
Rasini gasesti la Polydis, poti cumpara si cantitati mici (minim un kit de 3,3 kg rasina si 1 kg intaritor).
Daca faci piroga la 2,45 metri, trebuie s-o faci mai lata si mai burduhanoasa, ca sa aiba destula flotabilitate. Eu cred totusi ca-i mai bine sa respecti planul original, si poate ar fi o idee sa faci canoea celebra din 2 foi de placaj de la bateau.com, cu care anul asta impaiatu a facut tot traseul romanesc al TID-ului :).

Multumesc mult pentru informatia mai mult decat utila.
Piroga intr-adevar merita construita la dimensiunile originale, insa o voi face ,,burtoasa ca o broasca :)" pentru ca doresc sa o folosesc pentru pescuit plimbaret rapid pe lacul Snagov... in principal pentru spinning...
Urmatoarea barcuta, daca am succes cu piroga, va fi una pentru 4 persoane si posibilitate montare motor ...
Am solicitat pe e-mail pret pentru placaj marin la HOLVER, inca nu am primit raspuns, daca aveti idee de un pret aproximativ mp sau foaie, dau o bere cand e gata piroga :)

Multumesc si mult succes tuturor!

aprox 150 ron pentru okoume 2500*1250*6mm , pretul asta il obtinusem pe primavara ca enduser . E posibil daca e sa cumperi ca reseller sa cumperi cu vreo 30% discount .

Am eu oferta de la Holver, cand imi fac putin timp am s-o scanez si o uploadez undeva. Mai e o chestie cu discountul, depinde de filiala de unde iei. La comanda de 800 euro am avut discount de 10%, fara sa fi negociat vreo secunda. Acum depinde peste cine dai, mai in tema cu golaniile astea e impaiatu :D. Mult succes si tie, si asteptam sa te vedem pe balta :).

asa au grait cioburile despre oala sparta!:p fireati ai naibii de simpatici!:noroc:
care va sa zica preturile pt plakajul okoume sunt dupa cum urmeaza;
4 mm-7.30 E
6mm-12.75E
10mm-15.15
12mm-18.72E
15mm-22.39E
22mm-32.02E
astea sunt preturile in euro, fara TVA si pe metrul patrat .:eek:
deci merge si placajul de exterior!:D

asa au grait cioburile despre oala sparta!:p fireati ai naibii de simpatici!:noroc:
4 mm-7.30 E
6mm-12.75E
10mm-15.15
12mm-18.72E
15mm-22.39E
22mm-32.02E

poate ma ajuti si pe mine cu o chestiune :

ma informez despre costuri pentru a construi o barca si referitor la placaje :
eu am nevoie de mai multe coli de dimenziunea :122x244cm in cazu asta cum se calculeaza ? /mp sau la coala de placaj ?
ai zis despre placajul de exterior imi poti spune unu gasesc ?

mersi

Pai cred ca ar trebui sa aplicam putin tabla inmultirii si transformarea centimetrilor in metri, dupa care sa vedem in urma unei operatiuni algebrice complicate cati metri patrati are o foaie ;). Apoi aplicam iar tabla inmultirii, sa vedem ce pret fara tva are o foaie. Ulterior aplicam adunarea unui procent de 19% si deja stim pretul final in euro pe foaie, etc etc. Mai departe procedam similar si in final aflam pretul total al placajului, moment in care ne ia cu ameteala :p.

Placaj de exterior se gaseste tot in oferta Holver, e de mai multe tipuri, cel mai accesibil e cel de plop, insa incleierea straturilor nu e de tip BFU 100, deci placajul e weatherproof si nu waterproof, in consecinta merge folosit la barci care stau perioade scurte in apa, pentru barci care stau permanent pe apa e necesar sistemul BFU 100, deci placaj de okoume.

salutare Aldo, placajul de exterior i-l gasesti tot la Holver iar preturile sunt cam asa ;4mm-4.67E
5mm-5.57E
6mm-6.92E
8mm-7.72E
10mm-8.91E
12mm-10.69E
15mm-12.77E
18mm-14.83E
preturile sunt tot in euro, fara TVA si pe metru patrat!
calitatea BBB ,care inseamna ca fetzele placajului sunt aproape fara cusur (noduri,crapaturi ....)iar fibra e orientata pe lungimea foii!aici intervine o mica problema ;foile nu au dimensiunea standard ci sunt 2520/1720 ,adica au vreo patru metri si ceva (patrati) in loc de trei cat au cele standard ,asa ca tre sa fii pregatit sa dai ceva mai mult pe o foaie din asta decat pe una normala si tre sa refaci nestingul( incadrarea pe foaie ) materialelor ceea ce poate fi un avantaj sau dimpotriva ;sa ai pierderi mai mari!

Tocmai voiam sa te intreb daca nu te dor labele si ochii de atata copy-paste de pe oferta :D. Lasa magistralule ca am sa scanez si uploadez eu oferta, e duminica seara, poate ai si tu chef de altceva decat de munca de contabil :p.

scump dle

4 mm-7.30 E
6mm-12.75E
10mm-15.15
12mm-18.72E
15mm-22.39E
22mm-32.02E

F*** me !!! Am cumparat spuma PVC la pret mai mic decit placajul Oukume, nu mi-am inchipuit ca placajul e asa scump. Poate o fi mai bine asa ? Sa nu mai taiem copaci si sa reciclam plasticul...

Florin

F*** me !!! Am cumparat spuma PVC la pret mai mic decit placajul Oukume, nu mi-am inchipuit ca placajul e asa scump. Poate o fi mai bine asa ? Sa nu mai taiem copaci si sa reciclam plasticul...

Florin

Depinde de grosimea spumei si calitatile ei, adica necesarul pentru o structura compozita echivalenta cu cea din placaj. De exemplu, Polidys are in oferta inclusiv Airex segmentat in cubulete, pentru mularea pe suprafete curbe, dar nici nu vreau sa ma gandesc la pret, mai ales ca pe piata globala Airex si Corecell sunt materiale high-end.
Spuma pvc obisnuita trebuie sa fie mai ieftina, important e sa se gaseasca la pret cat mai apropiat de cel al producatorului. Cand am sa ma hotarasc sa lucrez (si) in spuma, poate imi dai detalii despre furnizor, ramanand sa ma recompensez cu munca de creatie la barcute, daca nu, imi dai vreo sarcina de salahor :D.

o intrebare!
acest placaj marin, cam ce grosime in mm ar tr sa aiba la o barcuta de 3m si nu foarte lata undeva la 1m?

Back
Sus