Website-uri specializate pentru meteo

Pe vremea cand zburam cu parapanta (1999-2004) ma bazam pe www.wunderground.com si am fost foarte multumit de previziuni. Plecam de aici: http://www.wunderground.com/global/Region/i_RO/2xpxWindSpeed.html.
Au si sectiune marine dar e slabuta. Dar pt. presiuni, fronturi, vant, precipitatii, temperaturi e foarte bun.

Pentru ca parte din activitatea mea de zi cu zi are uneori o oarece legatura cu vremea folosesc permanent un notifier in task bar care ia informatiile de la http://www.weather.com. Le nimereste surprinzator de bine.

Mai specific navigatiei maritime este http://www.weatheronline.co.uk
Pt. Romania:
- vant: http://www.weatheronline.co.uk/marine/weather?3&LOOP=L&LANG=en&WIND=g176&CONT=euro
- presiuni: http://www.weatheronline.co.uk/marine/weather?4&LOOP=L&LANG=en&WIND=g176&CONT=euro
- valuri: http://www.weatheronline.co.uk/marine/weather?5&LOOP=L&LANG=en&WIND=g176&CONT=euro
- precipitatii: http://www.weatheronline.co.uk/marine/weather?60&LOOP=L&LANG=en&WIND=g176&CONT=euro

Am constatat ca multe situri despre vreme care au si specific naval preiau datele despre avertizari de la http://www.weather.navy.mil
Pentru Europa datele sunt aici: http://www.weather.navy.mil/cgi-bin/main.pl?europe
 
Iata ce folosesc eu, cu mentiunea ca scopul e de cele mai multe ori aeronautic dar fiind vorba de jos si incet (pana in 200 km/h :banana:) se poate aplica si la alte activitati - in ordinea necesarului de cunostinte de specialitate.

http://www.accuweather.com are prognoza pe 15 zile, surprinzator de buna pe termen sa zicem 4-5 zile

Animatia si altele de aici http://ows.public.sembach.af.mil/index.cfm?section=dspLoop&image=21OWS_EUROPE_FITL_PROG-BRIEFING_??

Si in sfarsit o colectie de tot ce vreti:
http://www.westwind.ch/
in special http://www.westwind.ch/?page=gfsm
 
...Care aveti un site de meteo bun, ca....plecam la Odesa si m-ar fi interesat un meteo ...cu windguru....mirosi c...

Pt analiza fronturi si situatie generala.

Analiza Est Atlantic + Europa: Fenomene + nebulozitate

Harta sinoptica Europa.

Prognoza vantului pe MN.

Griburi. mai bune ca la usgrib.

In atash sant hartile din sursele de mai sus calibrate pt instalat ca layers pe Google Earth. Se actualizeaza singure, doar puteti sa imbunatatiti calibrarea. Daca ati reusit careva sa le luati pe cele de la Rota, dati un PM.
 

Atașamente

Ultima editare:
Care este cel mai bun site pentru previziuni meteo pe care l-ati gasit ?

Conform statisticilor Organizatiei Meteorologice Mondiale modelul CEPMMT este considerat cel mai bun din lume pt previziuni pe termen intre trei si zece zile. Plus ca e singurul care acopera toata suprafata globului cu puncte de calcul la fiecare 40km!!!
Uitandu-ma la ce calculatoare au, parca imi vine sa-i cred.
 
previziuni meteo

Sunt unul din cei ce consulta previziunile meteo de cel putin 10 ori pe zi X 360 , deoarece depind de ele . Totdeauna compar 3 previziuni cu un grafic in timp real si cu datele ce le citesc pe statia mea LaCrosse . Am folosit multi ani Weatheronline.co , apoi am trecut la windguru varianta PRO , un site specializat. Am constatat insa ca este mai bine sa culegi informatii din cel putin 3 surse inainte de a iesi pe apa . Si am mai adaugat : Windfinder (are si grafice de vant in timp real) , Meteogiornale (concis si aproape de realitate) si Idokep(pentru harta cu vant actualizata permanent) . Pe toate le-am centralizat pe o singura pagina si le gasiti AICI :[url]http://www.windsurfing1.ro/previziune-meteo/[/URL]
Trebuie retinut ca toate sunt doar"previziuni" . In timp , pe baza a 3 surse si a experientei iti poti creea propria previziune , cat mai aproape de adevar . Am observat ca windguru anunta un vant cu putin mai mare decat cel real . Mde ! E un site dedicat bolnavilor de vant . Si le da nebunilor exact ce doresc.Sperante . De aceea multi revin pe el constant . Weatheronline e mai zgarcit . Previziunea lor de vant e mai slaba decat cea reala . Windfinder e la mijloc . Meteogiornale m-a surprins placut . Au fost cel mai aproape de adevar ( cel putin pentru Constanta ) .

Vant bun !
 
Ultima editare:

Back
Sus