Am pus mana si-am sunat la ANR, serviciul juridic.
Sinteza este urmatoarea:
- asa cum ziceam mai sus, conform art 44 din OG 42/1997, ca sa circuli pe caile navigabile trebuie sa ai pavilion - drept de pavilion nu capeti dacat daca inregistrezi barca (intr-o forma sau alta)
- pt. ambarcatiunile mici de agrement s-a introdus posibilitatea luarii in evidenta
- momentan nu poti sa obtii o luare in evidenta pt. ca metodologia nu exista inca (nici macar registrele - care se fac pe baza metodologiei)
Concluzia lor: deocamdata puteti sa mergeti si pe caile navigabile si fara pavilion dar, citez, "cu atentie" - asta insemnand sa fii atent cand apare metodologia de punere in aplicare a luarii in evidenta a ambarcatiunilor mici de agrement (sub 7m si 15kW).
Pe undeva raspunsul lor se coroboreaza cu faptul ca abia acum urmeaza sa se aprobe noua forma a tarifelor serviciilor ANR (daca nu s-a aprobat inca)
http://www.mt.ro/transparenta/2008/ordin_tarife_autoritatea_navala.pdf , fiind prima forma in care vad si eu ceva legat de serviciile/tarifele pentru ambarcatiunile mici.
Asa ca ambele capitanii aveau dreptate: teoretic n-ai voie fara pavilion, practic te mai poti fofila folosindu-te de vidul de reglementari dar e discutabil (adica te pui la mana cuiva).
Cat priveste chestia cu granicerii asta e asa cum a fost si pana acum, trebuie permis pt. zonele granita, eu asa stiu. Eventual discutam intr-un alt topic.
Cat priveste zonele de agrement, capitaniile pot da un aviz temporar pt. oarece evenimente sau manifestari sportive. Nu mai cauta ca nu existe zone de agrement cu caracter permanent pe caile navigabile a.i sa nu te mai supui legilor cu privire la respectivele ape.
Edit: am postat impreuna. Vad ca ai gasit ceva, cumva. Felicitari pt. rabdare