Zonele de navigatie cu barcile neinmatriculate

Pus mana si sunat la Min. Trasporturilor, directia generala juridica.
Ghinion de nesansa. La o cautare sumara nici ei nu gasesc raspunsul la intrebare.
Trebuie sa fac scrisorica si s-o depun la registratura pentru o cautare avansata.
dar n-am vreme prea curand.
Felicitari pentru consecventa!

Ciudata tara in care traim, Caragiale rade cu hohote in mormant. :sail:

...eu zic ca s-a abrogat..."hic"...parerea mea....

Felicitari pentru consecventa!

Ciudata tara in care traim, Caragiale rade cu hohote in mormant. :sail:

Eu am ametit citind postarile voastre.... :) ( felicitari pentru tenacitate...)Cred ca ar trebui adaugat si un curs de "descurcatul in hatisurile legislative" listei cu cursurile si adeverintele necesare obtinerii ICC-ului. :(
Eu am renuntet sa mai sap prin legislatia locala, in toate domeniile... Am patit de multe ori sa incerc sa respect o lege , dar pina am parcurs toate textele, metodologiile, trimiterile si adnotarile... s-a abrogat...:D

In momentul de fata, dupa cum vad ca stau lucrurile in legislatie nu se merita sa nu inmatriculezi o barca mai ales ca taxele sunt totusi mici la ambarcatiuni sub 7m si nepuntate. Cu yola pe care am avut-o din 88 pana-n 96, inmatriculata la capitania Gl nu m-a intrebat macar o singura data cineva pe Dunare intre Braila si Isaccea de carnetul de ambarcatiune, PG sau macar buletin:). Si slava Domnului, am foit-o si cu vela si fara vela cu motor si la vasle, vara de vara. Chiar mai stateam si la ancora cu lansete intinse pe langa vreun prag din cand in cand, fara sa intereseze pe cineva. Apropo de motor, aveam un motoras Saliut de 2cp rusesc, fara acte, facut cadou de un amic, de care la fel n-a intrebat nimeni. In concluzie subscriu la ce spunea si Vali, ca "Dracu nu e chiar atat de negru..."

Eu am inregistrat barca in 2004 la capitanie, pe atunci era obligatiriu, dupa care a trebuit sa aduc RNR-ul sa vada barca si sa o recunoasca, peste tot taxe si timp pierdut. Acum intr-adevar nu-ti mai trebuie inregistrare ptr barca sub 7m,dar.....

Intrebari (pt o barca SH adusa de dincolo):
< 7m
< 15 cp

Vreau sa o inmatriculez pt ca o sa mai merg si pe dincolo cu ea.

Ce trebuie facut si cat ma costa ??

:sail:

Andi, cel mai bine intrebi la ANR cand ai drum prin C-ta sau Mangalia, sau intreb eu cand am drum pe la ANR-ul de aici. Oricum, din ce stiu sunt niste conditii, au fost publicate in 2 aparitii succesive ale Yacht Magazin de anul trecut, din pacate nu le am la indemana.

Back
Sus