In certificat (modelul vechi ca la alea noi nu mai este trecuta ..doar in carte.) ai masa maxima remorcabila fara dispozitiv de franare...ex 600...750..etc..La masina mea am maxim remorcabil fara franare 650kg...deci cu peridocul meu omologat la 750kg sunt in ilegalitate.Adunate MMA-ul masinii si remorca tot raman la mare distanta de cele 3500 kg.DAR ..producatorul masinii are grija sa permita tractarea unei remorci fara dispozitiv de franare a carei greutate nu trebuie sa fie mai mare decat 1/2 din masa masinii din considerente de siguranta.Ex: masina are 1200kg remorca 750 kg si nu are disp de franare..La o frana brusca se cam duce dracu totul daca nu stii sa tii ,,protzapul"perpendicular pe fundul masinii.Am patit asta cu o masina la ,,stanga ".de aceeasi greutate care m-a ridicat de fund si m-a dus putin in lateral .In fine: daca remorca ta se incadreaza in ce scrie in actele masinii este ok si mergi cu categoria aferenta auto din dotare.Daca ai remorca ceva mai mare (dar nu depasesti 3.5 tone) este contraventie,daca ai sarit de 3.5 tone deja este infractiune ca treci la categoria urmatoare.