Puse sextantul în cutie şi privi hârtia pe care notase valorile obţinute. Intră în cabină şi în câteva minute ridică punctul pe hartă: era în mijlocul Atlanticului.
Ieşi din nou pe punte privind ultimele raze de soare ce se stingeau la orizont. Aproape că simţea aerul încărcat de electricitate şi rotindu-si privirea observă deodată dinspre sud apropiindu-se nori ameniţători, ce parcă atingeau apa cu marginea lor întunecată. Mai avea cel mult jumătate de ora până sa intre în furtuna. Revăzu cu ochii minţii pregătirea yachtului pentru vreme rea şi îşi dădu seama că lipseşte ceva: nu mâncase aproape nimic toată ziua şi tare avea poftă de ceva cald cu gândul la noaptea ce va urma. Trecând în revistă puţinul ce-l mai avea prin cambuză, îsi aduse aminte deodată ca vazuse pe www.barcaholic.ro o reţetă a unui marinar, gata în 10 minute....
Era bineînteles reteta mea de CuşCuş: 200ml apa, 150g cuşcuş, o ceapă, o lingură de ulei, trei felii de brânză (caş, telemea - ce are marinarul pe la bord), două linguri de unt sau ulei de măsline, 200g pastă de roşii. Se poate orna cu măsline şi ceva verdeaţă (dacă mai e prin cambuză).
În primele 5 minute: se fierbe apa şi când clocoteşte se toarnă cuşcuş-ul, se acoperă şi se dă deoparte pentru 5 minute. Se taie ceapa mărunt.
În următoarele 5 minute: se căleşte ceapa un pic, se toarnă bulionul şi când e fierbinte se pun feliile de brânză şi alte mirodenii după gust: piper, chili. După ce s-au înmuiat se acoperă cu sosul şi se opreşte focul.
Se pune untul sau uleiul de măsline în cuşcuş şi se amestecă. Se toarnă în farfurie şi se pun feliile de brânză şi sosul deasupra.
Poftă bună şi nu uitaţi: pregătiţi şi o ancoră de furtună.:sail: iar dacă e brânza sărată, musai să aveţi câteva bericioaice la îndemână.
Ieşi din nou pe punte privind ultimele raze de soare ce se stingeau la orizont. Aproape că simţea aerul încărcat de electricitate şi rotindu-si privirea observă deodată dinspre sud apropiindu-se nori ameniţători, ce parcă atingeau apa cu marginea lor întunecată. Mai avea cel mult jumătate de ora până sa intre în furtuna. Revăzu cu ochii minţii pregătirea yachtului pentru vreme rea şi îşi dădu seama că lipseşte ceva: nu mâncase aproape nimic toată ziua şi tare avea poftă de ceva cald cu gândul la noaptea ce va urma. Trecând în revistă puţinul ce-l mai avea prin cambuză, îsi aduse aminte deodată ca vazuse pe www.barcaholic.ro o reţetă a unui marinar, gata în 10 minute....
Era bineînteles reteta mea de CuşCuş: 200ml apa, 150g cuşcuş, o ceapă, o lingură de ulei, trei felii de brânză (caş, telemea - ce are marinarul pe la bord), două linguri de unt sau ulei de măsline, 200g pastă de roşii. Se poate orna cu măsline şi ceva verdeaţă (dacă mai e prin cambuză).
În primele 5 minute: se fierbe apa şi când clocoteşte se toarnă cuşcuş-ul, se acoperă şi se dă deoparte pentru 5 minute. Se taie ceapa mărunt.
În următoarele 5 minute: se căleşte ceapa un pic, se toarnă bulionul şi când e fierbinte se pun feliile de brânză şi alte mirodenii după gust: piper, chili. După ce s-au înmuiat se acoperă cu sosul şi se opreşte focul.
Se pune untul sau uleiul de măsline în cuşcuş şi se amestecă. Se toarnă în farfurie şi se pun feliile de brânză şi sosul deasupra.
Poftă bună şi nu uitaţi: pregătiţi şi o ancoră de furtună.:sail: iar dacă e brânza sărată, musai să aveţi câteva bericioaice la îndemână.
Atașamente
Ultima editare: