canoe mic

Confirm otet, cu rolele am ma avut surpriza sa ridice fibra, cu pensula, nu. Ambele le-am folosit doar dupa ce am dat cu spaclu(lat , din plastic)
 
Multumesc tutror pentru raspunsuri ! Ma ajuta sa imi fac o idee.

Ma interesa cum sa scot excesul de rasina din fibra. Ma gandisem la o rola din cauciuc, pe care sa o curat cu otet, sau alcool izopropilic, sau role normale, cu blanita sintetica (chiar cele uzate dupa de la vopsit) pe care sa le folosesc in regim de unica folosinta.

Pina acum am folosit spacluri speciale de plastic flexibil pe care nu adera epoxy. Epoxy-ul ramas pe spacluri se ia foarte frumos dupa intarire.
 
Fiind nerabdator, sambata m-am cocotzat in canoe asa la rece, ea fiind pe podea si cu varfurile suspendate pe cate o caramida.
Si s-a auzit o paraitura. Dar nu s-a rupt nimic pe nicaieri.
Inainte de operatiunea fibra de sticla, eu am scos de prin ea toate suruburile folosite la asamblare.

Intrebare de noob: trebuia sa le las acolo? strica cu ceva daca raman in structura suruburile folosite la prinderea banchetei, intarturilor, etc. ?
 
In principiu se scot suruburile. Testul tau a fost cam dur: in exploatare sunt cvasiinexistente situatiile in care ambarcatia se sprijina doar pe prova si pupa. Macar stii cate parale face!
 
Primul test a fost facut. Jucaria este un 85% succes.
Spun 85% pentru ca vor trebui cateva modificari (bancheta mutata aproape de podea, fundul intarit pentru ca e cam elastic, banchetele de la capete demotate si mutate mai spre centrul barcii, probabil montata o chila pe fundul barcii).

P.S. Stati aproape, urmeaza si niste filmari.
 

Atașamente

  • 10405686_10204188779422976_4566306371159960764_n.jpg
    10405686_10204188779422976_4566306371159960764_n.jpg
    190.5 KB · Vizualizări: 72
Primul test a fost facut. Jucaria este un 85% succes.
Spun 85% pentru ca vor trebui cateva modificari (bancheta mutata aproape de podea, fundul intarit pentru ca e cam elastic,
P.S. Stati aproape, urmeaza si niste filmari.

sa sti ca si canoea mea are fundul elastic. chiar la inceput m-a ingrijorat, apoi m-a deranjat doar din motiv de aspect. Astazi nu mai am nici o problema cu asta. rezistenta e foarte buna si nu am nici un motiv de ingrijorare. un bun coleg cu care am construit s-a facut si el una identica. pentru a adresa problema cu fundul elastic a mai pus un strat de fibra pe exterior. efectul in final a fost greutate in plus. este ce-i drept putin mai rigid dar nu recomand compromis la greutate, in special daca treci de 20-25 kg. (nu cred ca e cazul la tine)
 
Avem una din filmari:
https://www.youtube.com/watch?v=xbOEXimRiYY

@Crocodilu - acu cand ma uit la film, si mie mi se pare cam mult. Mergea cu vreo 5-8 cm mai joasa. Dar la expeditii de pescuit cred ca e numai buna.

@wulkie - Wulkiiiitz! Se pare ca n-ai uitat cand ti-am zis la Skiatos ca-mi fac barca. Legat de rigiditate eu m-am gandit sa cumpar niste furnir de 2mm de la Holver si sa "dublez" fundul pe interior in zonele unde stau mai des cu picioarele. Si sa pun fibra furnirului la 90 grade fata de fibra din placajul d epe fund. Ma gandesc ca n-ar trebui sa creasca greutatea cu mai mult de 2-3 kg.
 
Sunt mai multe lucruri de remarcat. Cu cat stai mai sus, cu atat ridici centrul de greutate si ansamblul e mai putin stabil. Insa, din ceea ce am vazut pe film, nu prea te poti lasa mai jos fiindca marginile canoei sunt foarte inalte si nu mai poti vasli. Din aceasta cauza canoea clasica are doar prova si pupa ridicate, in rest bordajul coborand. Apoi, o suprafata curba este prin definitie tensionata si nu flambeaza, asa cum face uns plana (un tavan boltit se sustine singur, in timp ce un tavan drept are nevoie de stalpi de sustinere). Cele doua neajunsuri (instabilitatea si flambarea fundului) sunt consecinta directa a formei. Probabil stramosul canoei indiene arata ca barcuta ta ;i dupa multe generatii si observatii a ajuns la forma rotunda care ne incanta azi.
 

Back
Sus